Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στις Φέρες

«PROOF» του Ντέιβιντ Όμπερν με τον Χρήστο Βαλαβανίδη στο θέατρο Αυλαία
08/05/2018
Άφιξη της εικόνας της Παναγίας της Τριφώτισσας από την Αίνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
10/05/2018
Όλα

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στις Φέρες

 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος η μονάδα κινητού μαστογράφου  φιλοξενήθηκε στις Φέρες στις 7 και 8 Μαϊου 2018.

Μετά από επικοινωνία με την  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, δημοσιοποιήθηκε η δράση αυτή, έγινε η επικοινωνία με τις ενδιαφερόμενες, κλείστηκαν ραντεβού και σε μια ανώδυνη και ελάχιστου χρόνου εξέταση με νέα μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας ολοκληρώθηκε.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης Γ. δήλωσε: «Αποτελεί ηθική και θεσμική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα η προώθηση δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των χιλιάδων συμπολιτών μας και μάλιστα ειδικά εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Για το λόγο αυτό ως Τοπική Αυτοδιοίκηση πήραμε την πρωτοβουλία και συνεχίζουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των κατοίκων που λόγω οικονομικών αδυναμιών ή γεωγραφικής απόστασης, αδυνατούν να έχουν ευχέρεια πρόσβασης σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή μονάδες πρόληψης.  Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας». 

Η δράση αυτή συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην περιοχή μας, μιας σοβαρής ασθένειας που πλήττει τον γυναικείο πληθυσμό και αφορά όλους μας. Η επίσκεψη του κινητού μαστογράφου  στις Φέρες και η φιλοξενία των τεχνικών από τον Δήμο μας είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 100 γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Φερών να υποβληθούν σε μαστογραφία, κατά προτεραιότητα ανασφάλιστες αλλά και κάτοικοι περιοχών απομακρυσμένων γεωγραφικά από μονάδες πρόληψης.

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.