23 λόγοι για να γυμνάζεστε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Οι Domenica κυκλοφορούν 10 καινούργιες ηχογραφήσεις παλιών τραγουδιών τους με τίτλο “Πέρασε η ώρα;”
17/04/2018
Ενδιαφέρουσα Συνάντηση στα Ιωάννινα και Επαφές για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
18/04/2018
Όλα

1) Η άσκηση βελτιώνει την ροή του αίματος στους μύες και τους εφοδιάζει με πολύτιμα συστατικά. Διώχνει τις τοξικές ουσίες.
2) Βοηθά την κινητικότητα των αρθρώσεων. Κυρίως στην τρίτη ηλικία.
3) Η κίνηση απαιτεί περισσότερη ενέργεια. Γι’ αυτό ο οργανισμός καταφεύγει στην καύση λίπους. Έτσι σε συνδυασμό με μια ολιγοθερμική δίαιτα, η γυμναστική συμβάλλει στη μείωση του βάρους.
4) Οι καύσεις του οργανισμού συνεχίζονται για πολλές ώρες μετά την λήξη της γυμναστικής.
5) Η άσκηση φτιάχνει την διάθεση, αυξάνει την ενεργητικότητα και μας βοηθά να δουλέψουμε αποδοτικότερα.
6) Καταπολεμά τη νευρικότητα και την κατάθλιψη.
7) Είναι πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την ανακούφιση από το άγχος. Όσοι κόβουν το τσιγάρο, βρίσκουν στην γυμναστική μοναδική στήριξη για να μείνουν πιστοί στην απόφασή τους.
8) Δυναμώνει τα οστά. Γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση την έχουν απόλυτη ανάγκη. Το ίδιο και τα μικρά κορίτσια για λόγους πρόληψης.
9) Προστατεύει την καρδιά, διατηρώντας τα αγγειακά τοιχώματα ελαστικά και προλαμβάνει τη θρόμβωση (πηγμένο αίμα στις αρτηρίες).
10) Ακόμα και άτομα που χειρουργούνται στις στεφανιαίες αρτηρίες μετά από έμφραγμα, μπορούν να κρατήσουν τη λειτουργία της καρδιάς σε υψηλό επίπεδο με την βοήθεια της άσκησης.


11) Ρίχνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερίνης στο αίμα. Αυξάνει την “καλή χοληστερίνη” (HDL).
12) Βοηθά να μείνουμε βιολογικά νέοι.
13) Ρυθμίζει καλύτερα τον μεταβολισμό, ρίχνοντας τις τιμές της ινσουλίνης. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη σε όλους, ιδιαίτερα σε όσους πάσχουν από διαβήτη.
14) Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι το οξυγόνο φτάνει παντού και αναζωογονεί όλα τα όργανα.
15) Ενισχύει τους πνεύμονες, αυξάνοντας την ικανότητά τους να μεταφέρουν τον αέρα μέσα κι έξω από το σώμα και κρατά τον οργανισμό καλά οξυγονωμένο, κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
16) Μειώνει την “κακή” χοληστερίνη στο αίμα (LDL). Έτσι προλαβαίνει την αρτηριοσκλήρωση, την καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό.
17) Ρυθμίζει την πίεση στο φυσιολογικό. Ρίχνει την πίεση σε περιπτώσεις υπέρτασης.
18) Μας βοηθά να κοιμηθούμε ελαφρά.
19) Δεν απαλλάσσει μόνο από τα περιττά κιλά αλλά μειώνει και το ποσό του λίπους στις αποθήκες του οργανισμού. Ο γυμνασμένος έχοντας τα ίδια κιλά με έναν αγύμναστο, δείχνει πιο αδύνατος και καλοφτιαγμένος.
20) Προφυλάσσει από καρκίνο, κυρίως του εντέρου, του προστάτη, του μαστού, της μήτρας.
21) Είναι η καλύτερη αντίσταση για όσους ζουν καθιστική ζωή.
22) Όποια προβλήματα υγείας κι αν έχει κάποιος η ήπια, προσεκτική, αλλά ΤΑΚΤΙΚΗ γυμναστική τα βελτιώνει.
23) Αν συνδυάσετε την γυμναστική σας και με ενασχόληση σε ένα μαχητικό άθλημα και πολεμική τέχνη τότε πέρα από όλα όσα προαναφέραμε, αποκτάτε κι ένα αποτελεσματικό τρόπο για την προσωπική σας ασφάλεια. Τα μαχητικά αθλήματα και οι πολεμικές τέχνες σφυρηλατούν τον ανθρώπινο χαρακτήρα, προάγουν την πειθαρχία, αφυπνίζουν τον μυαλό, καλλιεργούν τα αντανακλαστικά, καταπολεμούν τα ναρκωτικά, δίνουν στόχους και φιλοδοξίες και κυρίως προσφέρουν σωματική και συγκινησιακή ισορροπία η οποία συμβάλλει στην μείωση του άγχους και προετοιμάζει το άτομο να αντιμετωπίσει με επιτυχία κάθε ασυνήθιστη και αιφνίδια απαίτηση της ζωής.

 

Του Κωνσταντίνου Χατζηστεργίου

Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών  Προπονητής στον Α.Ο. Πολεμικών Τεχνών ΖΕΥΣ

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.