62ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Παλιά Μουσική “Περιπλάνηση – Γραφή – Κατοίκηση”

Η «ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΛΗ!
10/08/2019
62ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Καρνάγιο “Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας”
13/08/2019
Όλα

62o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

«Περιπλάνηση – Γραφή – Κατοίκηση»

Σοφία Βυζοβίτη – Μάρτζη Κοντέσσα

Παλιά Μουσική

Σάββατο 10 Αυγούστου, ώρα 18.00 – 22.00

Εργαστήριο με θέμα «Περιπλάνηση – Γραφή – Κατοίκηση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στην Παλιά Μουσική στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων,

Η αρχιτεκτονική, μητέρα των τεχνών, ικανοποιεί τη βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για τη δημιουργία εστίας. Στη δημιουργική γραφή μιλάμε για την αρχιτεκτονική του λόγου. Κατ’ ουσία τον τρόπο με τον οποίο οικοδομείται μια ιστορία. Η συγγραφέας του βιβλίου «Μικροκατοικία – Άτλαντας για Αρχιτέκτονες» Αρχιτέκτων Σοφία Βυζοβίτη συνεργάζεται με τη Διδάσκουσα του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Σ.Φ.Γ.Τ Μάρτζη Κοντέσσα για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου δημιουργικής γραφής ανοιχτό στο κοινό.

Αρχιτεκτονικές εκφάνσεις της ελάχιστης διαβίωσης πρωταγωνιστούν στη συζήτηση. Η δραγασιά και ο φάρος, το δεντρόσπιτο και η καμπίνα, η καλύβα και ο θάλαμος, το τροχόσπιτο και το κοντέινερ γίνονται φανταστικοί τόποι μιας εφήμερης κατοίκησης. Με θεματικούς άξονες την περιγραφή, το χαρακτήρα και την πλοκή το κοινό εμψυχώνεται και καθοδηγείται να συγγράψει ένα αφηγηματικό κείμενο ως δυνητικός κάτοικος μιας μικροκατοικίας.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με μεγαλόφωνες αναγνώσεις των κειμένων που θα ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του τζαμιού Χαλίλ Μπέη.

«Περιπλάνηση – Γραφή – Κατοίκηση»

Παλιά Μουσική

Σάββατο 10 Αυγούστου, ώρα 18.00 – 22.00

Είσοδος ελεύθερη.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.