Συναυλία – παρουσίαση του “Άλμπουμ Νεότητας” του P.I. Tschaikowsky από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης

«Μα είναι κι’ενα μονοπάτι πονηρό…» με τον Παναγιώτη Πετράκη
22/03/2018
Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου
24/03/2018
Όλα

Συναυλία – παρουσίαση του  “Άλμπουμ Νεότητας”

του P.I. Tschaikowsky από τους μαθητές του

Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης

 

    Την Τετάρτη 28 Μαρτίου  ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο το Δημοτικό Ωδείο παρουσιάζει τον πρώτο συναυλιακό κύκλο – αφιέρωμα στο “Παιδικό Άλμπουμ” ορ.39 του παγκόσμια σημαντικού συνθέτη  P.I. Tschaikowsky , που θα ερμηνευθεί ολόκληρο από μικρούς και μεγάλους σπουδαστές του Ωδείου , σε σόλο πιάνο και μεταγραφές για φλάουτο και κουαρτέτο εγχόρδων .

Ο  P.I. Tschaikowsky βασικός εκπρόσωπος του Ρομαντισμού  συνέθεσε το παιδικό άλμπουμ το 1878 και μας έδωσε με ευαισθησία σκηνές από την ζωή των παιδιών και εικόνες για τον τρόπο ζωής τους.

Με το έργο αυτό όπως και με τις “Παιδικές Σκηνές” ορ. 15 του R. Schumann , τα  “Λυρικά κομμάτια ” του E. Grieg , έχουμε τα πρώτα σημαντικά μαθήματα πολυφωνίας, υφολογίας και λυρικής έκφρασης για τους σπουδαστές μουσικής , πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία .

Το άλμπουμ περιλαμβάνει σκηνές όπως “Χειμωνιάτικο πρωινό”, “αλογάκι”, “καινούρια κούκλα”, μια σειρά χορών , τραγουδιών, παραμύθια.

Σας προσκαλούμε να ξεφυλλίσουμε μαζί τις σελίδες του Άλμπουμ και να γνωρίσουμε μουσικά το πνεύμα της εποχής και της ζωής των παιδιών του 19ου αιώνα.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.