Ορόσημο για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις η 83η ΔΕΘ-Οι μεγαλύτερες Αμερικανικές επιχειρήσεις έρχονται τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ

ΡΕΚΟΡ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2018 ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
06/03/2018
Περλιμπλίν και Μπελίσα του Federico Garcia Lorca από την Ομάδα Τέχνης Oberon
08/03/2018
Όλα

Ορόσημο για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις η 83η ΔΕΘ-Οι μεγαλύτερες Αμερικανικές επιχειρήσεις έρχονται τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ

 

Επιχειρηματικούς κολοσσούς που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά, όπως η Microsoft, η Coca-Cola, η Google και η Cisco, προσελκύει η 83η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας.

Η 83η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα, στους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος που βρίσκονται στη χώρα μας.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, «ο εθνικός εκθεσιακός φορέας κινείται με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς στην προετοιμασία της ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου του 2018, στην οποία τον ρόλο της Τιμώμενης Χώρας έχουν φέτος οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η 83η ΔΕΘ θα χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της εξωστρέφειας, στην οποία η ΔΕΘ-Helexpo επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια, μέσω της δικτύωσής της στην διεθνή εκθεσιακή βιομηχανία».

Ο κ. Τζήκας απευθυνόμενος στους ξένους διπλωμάτες ζήτησε την υποστήριξη τους «ώστε οι δράσεις μας να αποκτήσουν πραγματικά διεθνή χαρακτήρα, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των εγχώριων εταιρειών που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια το φάσμα της κρίσης. Με συνεργασία, συνέργειες και εντοπισμό από την πλευρά σας των αναγκών των ξένων αγορών μπορούμε να πορευτούμε προς ένα καλύτερο αποτέλεσμα, επωφελές και για τις δύο πλευρές».

Ορόσημο για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις χαρακτήρισε την 83η ΔΕΘ ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο στρατηγικοί στόχοι, που εξυπηρετούνται από την συμμετοχή των ΗΠΑ φέτος στην ΔΕΘ.

Ο ένας στόχος, κατά τον ίδιο, είναι «να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα της Αμερικανικής τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» και παράλληλα να αποσταλεί διεθνώς το μήνυμα πως η Ελλάδα επέστρεψε, είναι ανοιχτή σε επενδύσεις και η οικονομία της ανακάμπτει.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος πυλώνας για την σταθερότητα στην περιοχή, ενώ στο Αμερικανικό περίπτερο στην 83η ΔΕΘ θα αναδειχθούν η τεχνολογία, η καινοτομία και οι δραστηριότητες της νέας οικονομίας. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν την ΔΕΘ για να εμβαθύνουν τις οικονομικές σχέσεις τους στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του, Πρέσβης κ. Μαρία  Διαμαντοπούλου, τόνισε πως η οικονομική διπλωματία αποτελεί θεμελιακό συντελεστή στη υλοποίηση των στόχων της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Η οικονομική διπλωματία, κατά την ίδια, έχει ως κύριους άξονες την προώθηση των ελληνικών οικονομικών συμφερόντων, την υποστήριξη της επενδυτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ενίσχυση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και την ενδυνάμωση και ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδος ως κόμβου στις μεταφορές και στις διαδρομές των ενεργειακών αγωγών.

 

Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις στην 83η ΔΕΘ

Την έλευση στην 83η ΔΕΘ Αμερικανικών επιχειρηματικών κολοσσών με ηγετική παρουσία στην παγκόσμια αγορά, όπως η Microsoft, η Coca-Cola, η Google και η Cisco, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος.  Ο ίδιος σημείωσε ότι και άλλοι ισχυροί βιομηχανικοί όμιλοι όπως η Lockheed Martin, καθώς και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Intralot, έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της Τιμώμενης Χώρας, ενώ αναμένονται και πολλές άλλες εκθεσιακές συμμετοχές από τους κλάδους της τεχνολογίας, των τροφίμων, της φαρμακοβιομηχανίας κτλ. Ο κ. Αναστασόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της επανάκαμψης της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην ΔΕΘ μετά από χρόνια απουσίας και υπογράμμισε πως επιδιώκεται να προσελκυστούν στην έκθεση και διμερή Αμερικανικά Επιμελητήρια από γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, δήλωσε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην 83η ΔΕΘ θα προέρχονται από τους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας, της υγείας, της εκπαίδευσης και της ενέργειας. Την αμερικανική συμμετοχή θα πλαισιώσουν σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται επιχειρηματικά fora, καθώς και πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Ο κ. Ποζρικίδης τέλος εκτίμησε ότι η 83η ΔΕΘ θα ξεπεράσει τους 1.400 εκθέτες, ενώ έθεσε τον πήχη της επισκεψιμότητας της διοργάνωσης στις 290.000 άτομα.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.