Αποκριάτικη στολή «ο μικρός πρόσφυγας», είναι δυνατόν;

Νέες απειλές κατά της Αθήνας για αποκλεισμό από τη Σένγκεν
25/01/2016
Στο σφυρί το «Ντυνάν» – Δύο οι «λευκοί ιππότες»
26/01/2016
Όλα

Στολή » ο μικρός πρόσφυγας» πωλείται μόλις 24 ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή εμφανίστηκε στο Amazon και πυροδότησε τέτοια διαμάχη που ανάγκασε τον γίγαντα των διαδικτυακών πωλήσεων να αφαιρέσει το άρθρο. Το περιστατικό αναφέρει το διαδικτυακό περιοδικό Famiglia Cristiana, το οποίο έχει αναρτήσει επίσης στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες των δύο στολών και της αγορίστικης και της κοριτσίστικης όπου αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνεται και μια βαλίτσα.

Θεωρητικά οι στολές δεν έχουν καμία σχέση  με τις τραγικές ιστορίες των μεταναστών σήμερα, αλλά με εκείνες του «χθες». Στην περιγραφή του προϊόντος (εν μέρει στα γερμανικά) αναφέρεται ο προσδιορισμός «Παγκοσμίου Πολέμου»: αφορά δηλαδή μετανάστες από το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Κάποιοι δεν αντέδρασαν, άλλοι, ωστόσο, ζήτησαν την απομάκρυνση του προϊόντος – το οποίο αποσύρθηκε τελικά από την Amazon – λόγω της ευαίσθητης αυτής ιστορικής στιγμής, κατά την οποία οι μετανάστες είναι οι πρωταγωνιστές.

«Τη στιγμή που ζούμε σε πλήρη εξέλιξη την τραγωδία των μεταναστών, η απόφαση να πουληθεί αυτό το είδος της ενδυμασίας είναι ακατάλληλη. Θα έπρεπε κάποιοι να ήταν πιο συνειδητοποιημένοι, δήλωσε ο Oliviero Forti, επικεφαλής της εθνικής μετανάστευσης Caritas.

 

Πηγή:https://www.lastampa.it

Διαβάστε περισσότερα: http://www.kar.org.gr

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.