Ελλάδα: 38χρονος έλληνας ποινικός ο άνδρας που αυτοκτόνησε μετά από πιστολίδι

Xακάρουν πιστωτικές σε 6 δευτερόλεπτα
09/12/2016
Το αγόρι-αστακός που έβαψε τις δαγκάνες του με αίμα
10/12/2016
Όλα

Με σημείωμα αυτοκτονίας φέρεται να κυκλοφορούσε πάνω του ο δραπέτης των φυλακών Χαλκίδας ο 38χρονος έλληνας που μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς αυτοπυροβολήθηκε το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας.

Είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας και ενώ έπρεπε να επιστρέψει στις 5 Δεκεμβρίου δεν επέστρεψε και κηρύχθηκε δραπέτης.

Ηταν έγκλειστος με ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία γυναίκας κατά τη διάρκεια ληστείας σε αρτοποιείο στον Αγ. Δημήτριο Αττικής το 2004 .  Μετά την ληστεία μετά φόνου είχε κοιμηθεί κανονικά στο σπίτι του και είχε συλληφθεί την επομένη σε τυχαίο έλεγχο αστυνομιών της Αμεσης Δράσης.

Το 2012 έγκλειστος στις φυλακές Κέρκυρας φέρεται να συμμετείχε σε διαμαρτυρίες και αποχή συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης σε έγκλειστη γυναίκα για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που εξέτασε τη σορό έκανε λόγο για καθαρή αυτοκτονία με τραύμα εξ’επαφής από πυροβόλο ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για να διαπιστωθεί η πυρίτιδα στα χέρια του και το DNA.

Φέρει επίσης κάταγμα στο γόνατο ενδεχομένως από σφαίρα αστυνομικού και για το λόγο αυτό φέρεται να έπεσε.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε πάνω αλλά και οι μαρτυρίες τεσσάρων αυτοπτών μαρτύρων που δηλώνουν ότι ο νεαρός άνδρας αυτοκτόνησε.

Το χρονικό της μάχης με τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια ελέγχου από την ομάδα ΔΙΑΣ, ο άνδρας ξαφνικά έβγαλε όπλο, πυροβόλησε και τραυμάτισε στο δεξί  χέρι έναν αστυνομικό, ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. 

Από την αυτοψία προέκυψε ότι ο δραπέτης πυροβόλησε τρεις φορές κατά των αστυνομικών και οι αστυνομικοί πυροβόλησαν δυο φορές εναντίον του.

Δεν είναι σαφές αν τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών ωστόσο όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες αμέσως μετά πήγε πίσω από ένα κτίριο στην πλατεία Θεάτρου και μπροστά στον κόσμο αυτοπυροβολήθηκε προκαλώντας γενικό σοκ.

Σημειώνεται ότι ο τραυματίας αστυνομικός χειρουργήθηκε στο 410 Στρατιωτικό νοσοκομείο και τον επισκέφθηκαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη:

«Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς. Το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ».

 

 

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/38xronos-ellinas-poinikos-o-andras-pou-autoktonise-meta-apo-pistolidi

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.