Ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για αποπλάνηση της 10χρονης κόρης του
16/01/2016
Σαράντα νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα
17/01/2016
Όλα

Ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς επισκέφτηκε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την Παρασκευή15//12/16, προκειμένου να παρακολουθήσει την επίσημη πρεμιέρα του έργου «Μακμπέθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ΚΘΒΕ, πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Θέατρο συνάντηση με τη Διοίκηση, την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Πάσης Φύσεως Προσωπικού και της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής ηθοποιών του ΚΘΒΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει να επισκεφτεί Υπουργός Πολιτισμού το ΚΘΒΕ από τον Απρίλιο του 2013.
 
Κυρίαρχα θέματα της συνάντησης του Υπουργού με τον Άρη Στυλιανού, Πρόεδρο του Δ.Σ. ΚΘΒΕ, τον Δημοσθένη Δώδο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., τον Γιάννη Αναστασάκη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή, τη Μαρία Τσιμά, Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ήταν η επίλυση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων της Κρατικής Σκηνής καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση αλλά και η αναβάθμιση του πολύπλευρου καλλιτεχνικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου που προσφέρει το ΚΘΒΕ.
 
«Το ΚΘΒΕ είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη χώρα και εκτός συνόρων της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας την εξαιρετικά σκληρή προσπάθεια όλων των εργαζομένων του ΚΘΒΕ, οι οποίοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σε δύσκολες συνθήκες.
«Η επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη, που άργησε, ήθελα να είναι συναρτημένη με μια πρεμιέρα του ΚΘΒΕ γιατί ακριβώς θέλαμε από το Υπουργείο να δώσουμε στο θέατρο αυτό τη σημασία που του αξίζει. Η συζήτηση που είχαμε με τη Διοίκηση  και Διεύθυνση του Θεάτρου και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ήταν εξαιρετικά γόνιμη, συντονισμένη στις ίδιες αρχές, στις ίδιες αξίες, στην ίδια στρατηγική και νομίζουμε ότι αρχίζει μια νέα περίοδος για το καλό όλων μας.
Τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί είναι προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων. Δεν φταίει αυτή η Διοίκηση και Διεύθυνση, ούτε η κυβέρνηση για τα χρέη», τόνισε ο κ. Μπαλτάς, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της επιχορήγησης σημείωσε: «Αυτή τη  στιγμή, χωρίς να είμαστε οι μάγοι με τα δώρα, ερχόμαστε με ένα κομμάτι της επιχορήγησης, που είναι γύρω στο 1, 5 εκατομμύριο. Βοηθάει να ξεμπλοκάρουν κάποια προβλήματα, αλλά προφανώς τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά. Πρέπει να συστηματοποιήσουμε ως Υπουργείο σε σχέση με τον προϋπολογισμό- το μικρό που έχουμε- την επιχορήγηση, ώστε τα πράγματα να αρχίσουν έτσι να ρέουν με έναν πιο συστηματικό τρόπο. Από την άλλη μεριά, πιστεύουμε, γενικεύοντας λίγο τη συζήτηση, ότι από την στιγμή που θα περάσουμε τον κάβο αυτών των δύο μηνών και  τελειώσει η αξιολόγηση, θα μπούμε σε μια πιο κανονική πορεία για τη χώρα, τα οικονομικά προβλήματα θα αρχίσουν να αντιμετωπίζονται πιο συστηματικά, οι δυσκολίες να ελαττώνονται και ειδικότερα το θέατρο θα μπορέσει να βρει το ρυθμό του σωστότερα.
 
Από την πλευρά του, ο Άρης Στυλιανού, Πρόεδρος του Δ. Σ. του ΚΘΒΕ, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι έγινε μια σημαντική και εποικοδομητική συζήτηση. Θέσαμε υπόψη του κ. Μπαλτά όλα τα προβλήματα  του θεάτρου και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Υπουργείου και με τη δική μας δουλειά αλλά και όλων των εργαζομένων θα μπορέσει το θέατρο να προχωρήσει και να πάει πολύ καλά. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».
 
Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ πρόσφεραν στον κ. Μπαλτά συλλεκτικά προγράμματα του θεάτρου καθώς και προγράμματα των παραστάσεων της τρέχουσας περιόδου του ΚΘΒΕ.
 
Στη συνέχεια ο κ. Μπαλτάς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και από τον κ. Παναγιώτη Δούρο, Διευθυντή Γραφείου Υπουργού, παρακολούθησε  την επίσημη πρεμιέρα του έργου «Μακμπέθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή, που δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μετά το τέλος της παράστασης ο Υπουργός συνεχάρη την σκηνοθέτιδα και όλους τους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης.
 
 
 
PHOTO: Ο Αριστείδης Μπαλτάς (Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού) με τον Άρη Στυλιανού, τον Γιάννη Αναστασάκη, την σκηνοθέτιδα Αναστασία Ρεβή και τους ηθοποιούς της παράστασης «Μακμπέθ»
 

Σωτήρης Καραμπέτσος
Σωτήρης Καραμπέτσος
Πτυχιούχος των πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ. Από το 2008 ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, το ραδιόφωνο, την επικοινωνία και την διοργάνωση εκδηλώσεων. Φιλόδοξος, ανήσυχο πνεύμα, τελειομανής. *Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων και θεμάτων που φιλοξενεί ή αναδημοσιευει. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.