"Alexander the Great": Μετά το θρίαμβο της Θεσσαλονίκης, ραντεβού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
15/11/2014
ΤΑΣ ΜΠΑΡΕΚ ένα πιάτο από το Λίβανο
16/11/2014
Όλα

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΛΜΥΡΗ

 

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας,

250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο,

6 αυγά,

400 γραμμάρια γάλα

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

½ κιλό πικάντικη φέτα,

220 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη,

200 γραμμάρια γραβιέρα,

2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι,

άνηθος ψιλοκομμένος,

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά. Προσθέσετε το σιμιγδάλι, τον άνηθο και το πιπέρι. Σ’ ένα ταψί στρώνετε 4 φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. Στη συνέχεια απλώνετε λίγη ποσότητα από το μείγμα τυριών. Στρώνετε ένα φύλλο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε στρώνοντας στην επιφάνεια της μπουγάτσας 3 βουτυρωμένα φύλλα.

Χαράζετε σε κομμάτια και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Χτυπάτε τ’ αυγά με το γάλα και περιχύνετε την μπουγάτσα. Αφήνετε 1 ώρα ν΄ απορροφήσει το γάλα και ψήνετε τους 180ο C για 1 ώρα μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσαφί χρώμα.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.