Αηδονοχώρι Σερρών : Αναβίωσε το έθιμο της Κουλτούρας της Τυρινής.
25/02/2015
«.bετόβεν .bαχ & bύρα»
27/02/2015
Όλα

ΥΛΙΚΑ

1 μπαλάκι προζύμι βάρους 250 γρ.

750 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

5 κουταλιές μέλι

μια πρέζα αλάτι

1 ποτήρι νερό

λευκό σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Aνοίγουμε σαν ηφαίστειο το αλεύρι ολικής αλέσεως και βάζουμε μέσα το προζύμι, το μέλι, το αλάτι, το νερό και ζυμώνουμε.

Aφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.

Διορθώνουμε με λίγο αλεύρι και 2 κουταλιές μέλι που έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό.

Tο αφήνουμε να ηρεμήσει και ψήνουμε σε λαδωμένο τηγάνι, περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με λευκό σουσάμι. To ψήσιμο διαρκεί περίπου τρία τέταρτα της ώρας.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.