Η ιστορία του τουκάν Grecia που ζει με προσθετικό ράμφος και έγινε ντοκιμαντέρ

Ανησυχία για την απαγόρευση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά
11/08/2016
Παντελής Παντελίδης: Σοκάρουν οι εικόνες από το εσωτερικό του μοιραίου τζιπ!
11/08/2016
Όλα

Η θέλησή του για ζωή ενέπνευσε τους ανθρώπους που τον φροντίζουν – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Οι εικόνες του δύσμορφου τουκάν με το όνομα Grecia, από την Κόστα Ρίκα, έκαναν πέρσι το γύρο του κόσμου, δείχνοντας τον τρομακτικό τραυματισμό του και την απώλεια του μεγαλύτερου μέρους του πάνω μέρους του ράμφους του.

toucan1

Σήμερα ο Grecia έχει αναρρώσει και επιστρέψει σε κάποιον βαθμό κανονικότητας χάρη στο τρισδιάστατα εκτυπωμένο ράμφος που αντικατέστησε το κομμάτι που είχε χάσει. Η ιστορία του έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Toucan Nation».

toucan2

Το 40λεπτο φιλμ αφηγείται την ιστορία του Grecia  και αναδεικνύει το κίνημα που η περιπέτειά του πυροδότησε με αίτημα την αυστηρότερη νομική προστασία των ζώων και τις μεγαλύτερες ποινές στα περιστατικά κακοποίησής τους.

toucan3

Ο Grecia ζούσε σε έκταση με αβοκάντο στην περιοχή Alajuela της πόλης Grecia, από την οποία πήρε και το όνομά του. Όταν τον πρωτοβρήκαν οι αγρότες πίστεψαν πως το είχε σκάσει από κάποιο κοντινό σπίτι καθώς έδειχνε εξοικειωμένος με την ανθρώπινη παρουσία. Αυτό το χαρακτηριστικό ίσως τον έκανε και ιδιαίτερα ευάλωτο, αναφέρει ένας από τους αγρότες στο ντοκιμαντέρ.

toucan4

Μια μέρα του περασμένου Ιανουαρίου οι ίδιοι αγρότες βρήκαν το τουκάν με ένα τρομακτικό τραύμα στο ράμφος του και αμέσως ειδοποίησαν το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το άτυχο πουλί μεταφέρθηκε στο καταφύγιο που έγινε τελικά και το μόνιμο σπίτι του και οι φροντιστές του του έδωσαν το όνομα της πόλης στην οποία είχε βρεθεί.

toucan5

Καθώς προχωρούσε η ανάρρωση του, η ιστορία του εξακολουθούσε να τροφοδοτεί την οργή πολιτών τόσο στην Κόστα Ρίκα όσο και σε άλλες χώρες. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί και την εξέλιξη της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, που θα προέβλεπε μεγαλύτερες ποινές και ακόμα και φυλάκιση για όσους κακοποιούν ή σκοτώνουν ζώα.

toucan6

Οι κτηνίατροι και οι εθελοντές του καταφυγίου υπογραμμίζουν τη θέληση του Grecia να επιζήσει και να τα καταφέρει και αυτή ακριβώς η θέληση τους έκανε να ξεκινήσουν διεθνή εκστρατεία crowdfunding για το προσθετικό του ράμφος, που θα του επέτρεπε να τρέφεται μόνος του και να ζήσει μια κατά το δυνατόν φυσιολογική ζωή.

ave

Το ράμφος του εκτυπώθηκε τελικά τρισδιάστατα στην εταιρεία 3D Systems του Charles W. Hull με έδρα στην Καλιφόρνια, με τη συνδρομή ομάδας designers, οδοντιάτρων, μηχανικών, ορνιθολόγων και άλλων επαγγελματιών!

Όπως καταγράφει το ντοκιμαντέρ, ο Grecia αντέδρασε θετικά στο προσθετικό ράμφος του, αν και θα παραμείνει σε ζωολογικό κήπο αφού οι ειδικοί δεν πιστεύουν πως μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες ελευθερίας.

[mom_video type=”vimeo” id=”125956357″ width=”100%” height=”350″]

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/2340107/i-istoria-tou-toukan-grecia-pou-zi-me-prosthetiko-ramfos-ke-egine-ntokimanter

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.