H Νέα Υόρκη τιμά με έκθεση τον δημιουργό των Muppets, Τζιμ Χένσον

Ελλάδα: Συνελήφθη ιερέας με ναρκωτικά και σφαίρες
04/08/2017
Nomads: Ποιοι celebrities «κλείδωνουν» την συμμετοχή τους στο reality;
04/08/2017
Όλα

Φωτογραφία: Associated Press

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Από το περασμένο Σάββατο, η Νέα Υόρκη τιμά τον Τζιμ Χένσον, τον Αμερικανό μαριονετίστα που έδωσε ζωή σε χαρακτήρες σαν τη Μις Πίγκι και τον Γκόζο. Και έδωσε και μεγάλη χαρά στη δική μας.

Η έκθεση «The Jim Henson Exhibition» φιλοξενείται σε έναν καινούργιο εκθεσιακό χώρο του Museum of the Moving Image, τον οποίο χρηματοδοτεί η City of New York. Συγκεντρώνει πάνω από 300 αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την καριέρα του Χένσον. Ανάμεσα σ’ αυτά, 47 κούκλες, σχέδια των χαρακτήρων, εικονογραφημένα σενάρια, σενάρια, φωτογραφίες, εμβληματικά κοστούμια και άλλα.

Σε περισσότερα από 27 μόνιτορ, προβάλλονται αποσπάσματα από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, σε οθόνη, να δοκιμάσουν τη δεξιοτεχνία τους είτε στην τέχνη του κουκλοθέατρου είτε στο να σχεδιάσουν έναν χαρακτήρα.

«Βεβαίως και υπάρχουν τα οικεία αγαπημένα πρόσωπα, όπως η Μις Πίγκι και ο Κέρμιτ και ο Γκόζο και όλα τ’ άλλα που περιμένει κάποιος να δει σε μια έκθεση για τον Τζιμ Χένσον και τα Muppets» λέει η επιμελήτρια των συλλογών του μουσείου και των εκθέσεων εκεί, Μπάρμπαρα Μίλερ.

«Αλλά υπάρχει, όμως, και μια εικόνα του Τζιμ Χένσον που αναδύεται ως ένας πειραματικός κινηματογραφιστής, κάποιος που ήταν πάντα ανήσυχος δημιουργός και κοίταζε να κάνει το επόμενο βήμα» πρόσθεσε.

Πηγή Φωτό: Αssociated Press

Πηγή: H Νέα Υόρκη τιμά με έκθεση τον δημιουργό των Muppets, Τζιμ Χένσον | iefimerida.gr

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.