Κουραμπιέδες με Αμύγδαλο..!
20/12/2014
Δείτε τα ένσημά σας με ένα κλικ -Αυτή είναι η εφαρμογή που άνοιξε από σήμερα.
30/12/2014
Όλα

ΥΛΙΚΑ

15 κρόκους αβγών

1 φλιτζάνι του καφέ λικέρ λευκό καλής ποιότητας

αλεύρι όσο χρειάζεται για τη ζύμη που πρέπει να είναι σφιχτή

300 γραμμάρια φυσικό μέλι (όχι σιρόπι)

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

λάδι για το ψήσιμο

κανέλα

καρύδια (όσο το δυνατό πιο φρέσκα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών σε μια βαθιά λεκάνη, τους χτυπάμε λίγο, και αρχίζετε να ρίχνετε το αλεύρι και μετά το λικέρ, ζυμώνετε καλά ώσπου η ζύμη να γίνει σφιχτή έτσι που ν’ ανοίγεται σε φύλλα. Μετά την κόβετε σε κομμάτια τα οποία ανοίγετε σε φύλλα, πασπαλίζοντας στο σημείο όπου ανοίγετε το φύλλο με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει, κόβετε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια.

Τοποθετείτε στη φωτιά ανοιχτή κατσαρόλα με μπόλικο λάδι και όταν κάψει καλά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του φύλλου τυλίγοντάς τα στα τρία μέσα στο καυτό λάδι και τα βγάζετε μόλις πάρουν ένα ξανθό ρόδινο χρώμα.

Στο μεταξύ βάζετε το μέλι και το νερό να βράσουν, ξαφρίζετε και όταν είναι αρκετά ζεστό το σιρόπι, όχι όμως καυτό, βουτάτε μέσα τις δίπλες να μελωθούν καλά.

Σερβίρετε σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο καρύδι και την κανέλα.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.