Ύποπτοι τζιχαντιστές συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Προσαρμογή: Ακούστε το νέο τραγούδι του Σταύρου Σιόλα
30/01/2016
Αγνωστοι πυροβόλησαν τον κομμωτή, Πάνο Καλλίτση στον περιφερειακό του Λυκαβηττού
31/01/2016
Όλα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων για τζιχάντ στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, με τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες, ένας 29χρονος από την Βοσνία και ένας 20χρονος από την Υεμένη, κάτοχοι σουηδικών διαβατηρίων, είχαν εισέλθει νόμιμα στη χώρα, συνελήφθησαν όμως για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου μεγάλου μήκους και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άντρες έφτασαν στη χώρα μας αεροπορικώς και συνέχισαν το ταξίδι τους οδικώς, από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» έως την Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο αντιμετωπίζουν ήδη κακουργηματικές κατηγορίες (σύμφωνα με πληροφορίες για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό την προμήθεια τρομοκρατικών οργανώσεων), ωστόσο εξετάζονται περαιτέρω στο πλαίσιο πανευρωπαϊκών πληροφοριών περί τζιχαντιστών.

Στις έρευνες έχει εμπλακεί η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.

Όπως μετέδωσε ο BHMA 99,5, o 29χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι έμεινε στην Αθήνα δύο ημέρες, και μετά αναχώρησε με ΚΤΕΛ για την Αλεξανδρούπολη όπου θα έκανε τουριστική επίσκεψη στους Κήπους.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών συσκευών που βρέθηκαν στην κατοχή του και εκτιμούν ότι ταξίδευε με προορισμό την Τουρκία ή την Συρία.

Ποιος είναι ο 29χρονος

O 29χρονος γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1987 στη γειτονιά του Ιλίντζα, κοντά στο Σεράγεβο. Ο πατέρας του είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν ήταν μικρός.

Το 1994, όταν ο εμφύλιος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ήταν σε εξέλιξη, μετακόμισε στη Σουηδία με τη μητέρα του και το νεώτερο αδελφό του και έμειναν σε μία περιοχή κοντά στο Γκέτεμποργκ, όπου έδινε συχνά το παρόν σε τζαμί.

Στις 19 Οκτωβρίου 2005, ο 29χρονος, που είχε το παρατσούκλι «Μάξιμος», και ένας 20χρονος Δανός πολίτης τουρκικής καταγωγής, συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση σε διαμέρισμα στο Σεράγεβο όπου βρέθηκαν 18 κιλά εκρηκτικών, καλώδια, συσκευές, πυροκροτητές, ζώνη βομβιστή αυτοκτονίας και βίντεο με απειλές για επιθέσεις κατά δυτικών στόχων.

Για την υπόθεση καταδικάστηκε στη Βοσνία το 2007, αρχικά σε 15 χρόνια φυλάκιση και στη συνέχεια η ποινή του μειώθηκε σε οκτώ χρόνια στο εφετείο. Το 2009 έγινε δεκτό αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη Σουηδία.

Παρά το γεγονός ότι η σύλληψη του είχε προκαλέσει κινητοποίηση των αρχών σε Αγγλία, Γαλλία Βέλγιο, οι σουηδικές αρχές τον αποφυλάκισαν με την έκτιση μέρους της ποινής του.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500055151

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.