Στο σφυρί το «Ντυνάν» – Δύο οι «λευκοί ιππότες»

Αποκριάτικη στολή «ο μικρός πρόσφυγας», είναι δυνατόν;
25/01/2016
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου – Φαλακρή Τραγουδίστρια
26/01/2016
Όλα
Στο… σφυρί βγάζει η τράπεζα Πειραιώς το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με τους ενδιαφερόμενους να είναι σύμφωνα με πληροφορίες δύο.

 

Οι εξελίξεις τρέχουν και ήδη δύο Ελληνες ιατρικοί όμιλοι φέρονται να εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Φήμες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο σενάρια για την πώληση. Το πρώτο είναι να πουληθεί μόνο η κλινική και να μείνει το κτίριο στην τράπεζα και το δεύτερο να πουληθεί πακέτο και η κλινική και το ακίνητο.

Οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου εκτείνονται σε 55 χιλιάδες τ.μ και διαθέτει 303 κλίνες κλινικών, 25 χειρουργεία, 38 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας, 24 κλίνες μονάδων τεχνητού νεφρού και 78 κλίνες νοσηλείας μίας ημέρας.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2014, οι ζημιές του έφθασαν τα 46 εκατ. ευρώ καθώς η πληρότητα είναι κάτω από 35%.

Υπενθυμιζεται οτι πριν από εναμιση χρονο το νοσοκομείο πέρασε στην θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ», μετά τον πλειστηριασμό που έγινε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με το ποσό της εξαγοράς να ανέρχεται σε περίπου 115 εκατ. ευρώ. Η θυγατρική του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς, υπό τον έλεγχο του οποίου είχε περάσει το νοσοκομείο, συμμετείχε στον πλειστηριασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη του νοσοκομείου, καθώς δεν υπήρξε σοβαρό ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών από τον χώρο της υγείας.
Η PricewaterhouseCoopers έχει αναλάβει να βρει τον «λευκό ιππότη» που θα σώσει το νοσοκομείο.
http://www.ered.gr/el/content/Sto_sfuri_to_%C2%ABNtunan%C2%BB_-_Duo_oi_%C2%ABleukoi_ippotes%C2%BB/#.VqdejPmLTIW
citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.