Πότε η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τα μωρά;

Το ταξίδι του Ουμπέρτο Έκο στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ! Πως του ΑΛΛΑΞΕ τη ζωή…
14/06/2017
Ελλάδα: Ηλικιωμένος εκμεταλλευόταν σεξουαλικά αγοράκι με νοητική στέρηση
14/06/2017
Όλα

Η βιταμίνη D έχει ζωτική σημασία για τον οργανισμό των παιδιών τόσο για την σκελετική όσο και για την εξωσκελετική υγεία τους.

Μάλιστα, η έλλειψη της προκαλεί ελάττωση της απορρόφησης του ασβεστίου, με αποτέλεσμα τη λεγόμενη υπασβεστιαιμία. Και με τη σειρά της αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη ραχίτιδα, δηλαδή την παραμόρφωση των οστών και του σκελετού.

Πότε τα μωρά χρειάζονται συμπλήρωμα βιταμίνης D;

1. Όλα τα βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά πρέπει να παίρνουν πρόσθετη βιταμίνη D από τις πρώτες μέρες της ζωής και καθ όλη τη διάρκεια του θηλασμού.

2. Αν θηλάζουν και παίρνουν και ξένο γάλα πρέπει να υπολογίζεται η απαραίτητη ποσότητα γάλακτος για να καλύψει τις ανάγκες σε βιταμίνη D αλλιώς θα πρέπει να χορηγείται επιπρόσθετα.

3. Βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα ή έχουν σκουρόχρωμη επιδερμίδα ή κατοικούν σε μέρη με λίγο ήλιο πρέπει να παίρνουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.