Στην Κοζάνη ο Τσίπρας για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο

«Πέθαναν» τον Ντεμπαρντιέ στο Facebook και …τσίμπησαν 1 εκατομμύριο fans
10/07/2017
Επικίνδυνος συνωστισμός στην Κύπρο απο πολεμικά πλοία
12/07/2017
Όλα

Στην Κοζάνη μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη (12/07/2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο από τα συνολικά 13 που θα πραγματοποιηθούν με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Με τις τοποθετήσεις υπουργών και τοπικών φορέων αλλά και με μια εξαιρετικής σημασίας ανακοίνωση, που αποτελούσε αίτημα της περιφέρειας ξεκίνησαν την Τρίτη οι εργασίες του συνεδρίου.

Πρόκειται για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δίνει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια έδωσε παράταση έως το τέλος Αυγούστου για να κατατεθούν τα επιχειρησιακά σχέδια, στρατηγικής, βιώσιμης , αστικής ανάπτυξης, για την περιοχή και από τα οποία αναμένεται να δοθεί η ώθηση που χρειάζεται η Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της από κοινού συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μεγάλη ευθύνη. Παράλληλα, ο κ. Καρυπίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο» τόνισε πως «θα εργαστούμε όλοι μαζί στο να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει σε μια δίκαιη ανάπτυξη».

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η πρωτεύουσα της, η Κοζάνη, αποτελούν την «ενεργειακή καρδιά» της Ελλάδας, αν αναλογιστούμε ότι σχεδόν τα 2/3 της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει ανάγκη η χώρα, παράγονται εκεί. Το γεγονός λοιπόν ότι τα περιφερειακά συνέδρια εκκινούν από εκεί αποκτά και μια ειδική σημασιολογία. Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς έχουν ανοιχτό δίαυλο με την κυβέρνηση και έχουν συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό για το στρατηγικό σχεδιασμό τους σε σειρά ζητημάτων.

Στο πλαίσιο των σχεδιασμών της Περιφέρειας και της συνεργασίας σε κεντρικό επίπεδο κατέστη δυνατό να ανακοινωθεί η δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, ένα ταμείο που θα κατευθύνει όλους τους πόρους σε δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος είπε, «το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας προέκυψε μέσα από τη στενή και ισότιμη συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας, της Περιφέρειας και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει πάνω από 200 τοπικά επιχειρηματικά σχέδια με πόρους 10 εκατ. ευρώ (5 από υπουργείο Οικονομίας και 5 από την Περιφέρεια). Είναι ένα πρότυπο συνεργασίας και συντονισμού που θέλουμε να το επεκτείνουμε και σε άλλες περιφέρειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/806199/stin-kozani-o-tsipras-gia-to-proto-perifereiako-synedrio#ixzz4mcIAIpNK

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.