Πως θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

Τζόυ Μιχαηλίδου: «Είμαι η νύφη που το… ’σκασε τρεις φορές από την εκκλησία!»
06/03/2017
«Αμαζόνα» η βασίλισσα Ελισσάβετ: Καβάλησε άλογο στα 90 της! [Φωτο]
07/03/2017
Όλα

Τη δυνατότητα ρύθμισης ανεξόφλητων λογαριασμών σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και εναλλακτικούς παρόχους έχουν οι καταναλωτές, καθώς ήδη «τρέχουν» νέα προγράμματα ρύθμισης οφειλών, ενώ οι περισσότερες εταιρείες είναι σε θέση να κάνουν ειδικές κατά περίπτωση ρυθμίσεις.

Ρύθμιση στην ΕΥΔΑΠ

Για λογαριασμούς πάνω από 60 ευρώ, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ρύθμιση οφειλής στην ΕΥΔΑΠ. Ο ενδιαφερόμενες πρέπει να πάει σε οποιοδήποτε κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της ΕΥΔΑΠ έχοντας μαζί του το λογαριασμό,  φωτοτυπία της ταυτότητάς του και του Ε9. Ο αριθμός των δόσεων καθορίζεται επί τόπου ανάλογα με τη δυνατότητα του καταναλωτή αλλά η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί επί τόπου τη στιγμή του διακανονισμού.

Ρύθμιση στη ΔΕΗ

Το πρόγραμμα της ΔΕΗ «Δεύτερη Ευκαιρία» θα «τρέχει» έως την  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017. Αναλυτικότερα, όσοι πελάτες είχαν ρυθμίσει την οφειλή τους εντασσόμενοι στο Πρόγραμμα των 36 δόσεων, αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η ρύθμιση διακόπηκε, θα έχουν ευκαιρία επανένταξης στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας και το τρέχον ποσό της οφειλής τους, με σχετική αίτηση μέχρι και τις 10.03.2017.

Ρυθμίσεις στους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος

Οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος παρέχουν και αυτοί τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών. Ο αριθμός των δόσεων είναι θέμα διακανονισμού με την εταιρεία. Απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα λογαριασμών της εκάστοτε εταιρείας. Συνήθως υπάρχει ένα περιθώριο 20 ημερών εξόφλησης του λογαριασμού και σε περίπτωση μη πληρωμής οι εταιρείες δεν κόβουν το ρεύμα προτού περάσει ένα διάστημα 2 -3 μηνών.

Ρυθμίσεις οφελών για λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων λογαριασμών σε δόσεις (συνήθως μέχρι έξι δόσεις αλλά ο ακριβής αριθμός τους εξαρτάται από την εταιρεία). Η ρύθμιση συνήθως γίνεται τηλεφωνικά και ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει διαθέσιμα όλα τα στοιχεία (ΑΦΜ ή ΑΔΤ κλπ). Για να είναι έγκυρη η ρύθμιση πρέπει να γίνει άμεσα η καταβολή της πρώτης δόσης. Συνήθως η ρύθμιση χάνεται αν δεν πληρωθεί εγκαίρως μία από τις δόσεις.

Ρυθμίσεις για το φυσικό αέριο

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλής έχουν και οι καταναλωτές φυσικού αερίου υποβάλλοντας σχετικό αίτημα σε κάποιο κατάστημα της ΕΔΑ.

 

http://www.koolnews.gr/oikonomia/pos-tha-rythmisete-tis-ofeiles-sas-se-eydap-dei-etaireies-kinitis-kai-statheris-tilefonias

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.