Στην κατάψυξη η χώρα από την Πέμπτη έως το Σάββατο: Μέχρι και τους -15 ο υδράργυρος, αναλυτικοί χάρτες [εικόνες]
24/01/2017
Πώς είναι σήμερα στα 62 της η εκρηκτική ξαδέρφη Daisy των Dukes
25/01/2017
Όλα

Εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν στη χώρα μας, με το κόστος καυσίμων να φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη, τη στιγμή που τα πάντα καταρρέουν γύρω μας και τα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι πλέον η δεύτερη ακριβότερη σε όλη την Ευρώπη, με 1,548 ευρώ ανά λίτρο. Μας περνάει μόνο η Ολλανδία με 1,565 ευρώ ανά λίτρο, με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης να διαμορφώνεται στα 1,419 ευρώ ανά λίτρο.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν, τουλάχιστον σύντομα. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η πολιτική Τραμπ θα επηρεάσει ανοδικά τις τιμές των καυσίμων, με την επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΕΚ να γίνεται τη χειρότερη χρονική περίοδο.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν και στις ασιατικές αγορές, ωθούμενες από τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, αλλά και τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, που ανακοινώθηκε από τον ΟΠΕΚ, αλλά κι άλλους παραγωγούς στη διεθνή αγορά πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent, αυξήθηκαν κατά 30 σεντς στα 55,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 27 σεντς, στα 53,02 δολάρια το βαρέλι.

Η ισοτιμία του δολαρίου κατέγραψε χαμηλό επτά εβδομάδων, μετά τις ανησυχίες για την πολιτική εμπορικού προστατευτισμού που θέλει να εφαρμόσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

 

http://www.zougla.gr/automoto/news/article/plironoume-xrisafi-gia-ena-litro-venzinis

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.