ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ «ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ»
22/01/2015
Γιάννης Εριφυλλίδης : Προσωπικά δεσμεύομαι και υπόσχομαι έναν ισχυρό & διεκδικητικό Νομό Καβάλας
23/01/2015
Όλα

ΥΛΙΚΑ

2 κοτόπουλα

1300 γρ. κρεμμύδια

5-6 αυγά

2 χούφτες τυρί τριμμένο

1 περίπου φλιτζάνι βούτυρο

16-18 φύλλα του μπακλαβά

Αλάτι

Πιπέρι

μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού βράσουμε τα δύο κοτόπουλα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αλάτι τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε τον ζωμό να βράσει μόνος του μέχρι να γίνει πηκτός.

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε μόνο το ψαχνό του. Μόλις ο ζωμός πήξει, ρίχνουμε το γάλα και τα ψαχνά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μερικές βράσεις.

Κατόπιν κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά, το αφήνουμε να μισοκρυώσει, ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε καλά.

Εν τω μεταξύ έχουμε στρώσει στο ταψί 7-8 φύλλα μπακλαβά τα οποία έχουμε βουτυρώσει το καθένα ξεχωριστά. Απλώνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε άλλα 7-8 φύλλα βουτυρωμένα.

Η πίτα μας είναι έτοιμη. Πριν την βάλουμε στη φωτιά να ψηθεί, αλείφουμε πάλι με βούτυρο τα φύλλα και χαράζουμε τα κομμάτια.

Το ψήσιμο της πίτας διαρκεί μία ώρα περίπου σε χαμηλό φούρνο. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν την σερβίρουμε σε κομμάτια.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.