Οι πρωταγωνιστές του 2017:Ποιοί «χάνονται» και ποιοί κερδίζουν

”Καλύτερα να σωπαίνεις” της Χρυσής Κατσαμακίδου
30/12/2016
Σοκ στη Ζάκυνθο: Ανέβασε στο Facebook το ρόπαλο με το οποίο σκότωσε τον ξάδερφό του
31/12/2016
Όλα

Τους νικητές και τους χαμένους της διεθνούς πολιτικής – και όχι μόνο – προσπαθεί να προβλέψει με αρκετή δόση χιούμορ η ιστοσελίδα politico.eu για το 2017.

Τους νικητές και τους χαμένους της διεθνούς πολιτικής – και όχι μόνο – προσπαθεί να προβλέψει με αρκετή δόση χιούμορ η ιστοσελίδα politico.eu για την νέα χρονιά που ανατέλλει.

Και ας αρχίσουμε από αυτούς που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ότι η καινούργια χρονιά θα τους ευνοήσει.

Οι κατασκευαστές επίχρυσων αντικειμένων: Με την μετακόμιση του Ντόναλντ Τραμπ και της Μέλάνια στο Λευκό Οίκο, όσοι ξέρουν να επιχρυσώνουν θα κάνουν χρυσές δουλειές.

Η Τερέσα Μέι: Αν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. πάνε καλά, θα γίνει εθνική ηρωίδα. Αν οι Βρυξέλλες επιλέξουν το σκληρό παιχνίδι θα γίνει πάλι ηρωίδα θα γίνει, γιατί θα έχει νικηθεί από τους ύπουλους Ευρωπαίους. Ενδεχομένως να επιλέξει να εμφανιστεί ως η νέα Μάργκαρετ Θάτσερ και να πάει σε γενικές εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις σήμερα της δίνουν προβάδισμα 12 μονάδων και η αντιπολίτευση είναι διχασμένη.

O Βλαντίμιρ Πούτιν: Η πολιτική του στην Ουκρανία και τη Συρία του προσφέρουν δημοφιλία στο εσωτερικό και ουδείς ασχολέιται με αυτό που λέγεται “δημοκρατία”.

O Μισέλ Μπαρνιέ: Ο γάλλος πολιτικός που ανέλαβε να διαπραγματευτεί με την Βρετανία τους όρους του Brexit είναι απαλός σαν… κρέμα μαλλιών. Αν καταφέρει να στριμώξει τους Βρετανούς στη διαπραγμάτευση, οι Γάλλοι θα τον λατρέψουν και μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην κεντροδεξιά κυβέρνηση που ετοιμάζεται να αναλάβει τα ινία στο Παρίσι. Αν πάλι νικήσουν οι Βρετανοί, ο Μπαρνιέ θα ρίξει το φταίξιμο στον Γκι Φερχοφσταντ, τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των Βρυξελλών.

H Μαρίν Λεπέν: Ολα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της θα βρεθούν το 2017 αν και δεν αναμένεται τελικά να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι και o Μπέπε Γκρίλο: Μετά την ήττα του Ματέο Ρέντσι στο πρόσφατο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, ο Καβαλιέρε έχει κάθε λόγο να χαμογελάει κι ας μην του φαίνεται από τις πολλές πλαστικές που έχει κάνει. Δεν θα ήταν ασχημα να επιστρέψει στο προσκηνιο της πολιτικής το 2017. Οσο για τον Γκρίλο των Πέντε Αστέρων, αυτός θα απολαύσει την εκπαραθύρωση του Ρέντσι από την αναπαυτική θέση της αντιπολίτευσης.

Ας δούμε τώρα ποιοί ειναι αυτοί που δεν έχουν λόγους να χαίρονται για το 2017.

O Πάολο Τζεντιλόνι: Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, ή πιο σωστά ένας windsurfer σε τρικυμία. Μάλλον δεν θα αντέξει να στέκεται όρθιος.

To ΝΑΤΟ: Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ έχουν προκαλέσει ανησυχίες στη Συμμαχία. Με τόσα πολλά μέλη που δεν ξοδεύουν ούτε το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, το άλλοτε κραταιό ΝΑΤΟ δείχνει να… υποσιτίζεται.

Ο κουρέας του Ολάντ: Ο Ολιβιέ Μπ. Που εισπράτει 10.000 ευρώ τον μήνα για περιποιείται την προεδρική κόμη, μαζεύει σιγά – σιγά τα ξυράφια, τα ψαλίδια, τις λοσιόν, τα αρώματα και το ταλκ και θα ψάξει για άλλη πελατεία. Ο Ολάντ θα ιδιωτεύσει. Η Γαλλία θρηνεί.

Le Canard enchaîné: Το γαλλικό σατυρικό, θα χάσει τον άνθρωπο που του έδινε έμπνευση εδώ και 5 χρόνια. Τον Φρανσουά Ολάντ. Αν εκλεγεί πρόεδρος η Λεπέν θα έχει πάλι υλικό για σάτιρα.

Ο λαός της Συρίας: Δυσκολα μπορεί να σκεφτεί κάποιος πως αυτό ο λαός μπορεί να έχει μια καλή χρονιά.

H Αγκελα Μέρκελ: Μπορεί να κερδίσει τις εκλογές που θα γίνουν το επόμενο φθινόπωρο, αλλά δεν έχει κανέα λόγο για να χαίρεται. Το πλοίο “βάζει νερά” και η ανταρσία έχει αρχίσει. Η πολιτική της στο προσφυγικό έχει προκαλέσει χάος στην Ευρώπη. Το πολιτικό περιβάλλον δεν είναι ευνοϊκό πια για την φήμη της.

 

http://www.thetoc.gr/diethni/article/oi-prwtagwnistes-tou-2017poioi-xanontai-kai-poioi-kerdizoun

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.