Μανιτάρια γεμιστά με χειμωνιάτικο πέστο!

Έυη Καραγεωργίου – Είναι σωστό να ανταμείβεσαι για την προσπάθεια σου
11/10/2014
Ομελέτα με μυρωδικά και τυρί.
14/10/2014
Όλα

Για 40 μανιτάρια

* 2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ή φασκόμηλου

* 2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού

* 6 σκελίδες σκόρδο

* 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

* 1 κ.τ.γ. αλάτι

* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

* 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα

* 2 φλιτζάνια γαλέτα από ψίχα ψωμιού

* Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

* 40 μανιτάρια με διάμετρο γύρω στα 6 εκ. (τα κοτσάνια βγαλμένα)

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

2. Στο μούλτι ή στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, 4 κ.τ.σ. παρμεζάνα και το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε. Τέλος, προσθέτουμε και χτυπάμε τα καρύδια.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την ψίχα ψωμιού. Ρίχνουμε αρκετό πιπέρι. Εάν το μείγμα είναι στεγνό, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο κρασί.

4. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.