Κίνα: Η Apple έπεσε στην 5η θέση για την αγορά των smartphones

Survivor: Την είπε στον Σπαλιάρα για τις 4.000 γυναίκες. Έκλαψαν από τα γέλια
20/02/2017
Δίαιτα με γιαούρτι: Για να χάσετε έως 7 κιλά σε 1 μήνα!
20/02/2017
Όλα

Η Apple έχει εστιάσει ιδιαίτερα στην κινέζικη αγορά για την ανάπτυξη του τομέα των smartphones. Οι αντίπαλοι όμως της Apple στην Κίνα δεν αφήνουν την εταιρεία να… πάρει ανάσα. Συγκεκριμένα, ονόματα όπως η Huawei και η Xiaomi αυξάνουν την πίεση και τον ανταγωνισμό, ενώ τα τελευταία στατιστικά δείχνουν ότι τα iPhone έπεσαν από την τέταρτη στην πέμπτη θέση για την κινέζικη αγορά.


Η εταιρεία ερευνών Canalys δημοσίευσε κάποια στατιστικά, που δείχνουν ότι η Apple πούλησε 43,8 εκ. iPhones στην Κίνα πέρυσι, κάτι που δείχνει μείωση κατά 18,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Γι’ αυτό το λόγο η Apple έπεσε στην πέμπτη θέση, πίσω από την Xiaomi, παρόλο που και η τελευταία είχε μείωση 21% με 51,4 εκ. μονάδες.

Η Huawei αναμενόμενα κατέχει την πρώτη θέση με 76,2 εκ. για την περσινή χρονιά, ενώ η Oppo βρίσκεται στη δεύτερη με 73,2 εκ. μονάδες. Η Vivo ολοκληρώνει την τριάδα με 63,2 εκ. μονάδες. Η Apple έχει δεχτεί ότι η κινέζικη αγορά, παρότι ιδιαίτερα επικερδής, έχει τα δικά της προβλήματα, όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, πρόσφατα.

Η Apple αποκάλυψε στα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου της ότι τα έσοδα από την Κίνα μειώθηκαν κατά 8%. Ένας βασικός λόγος που τα iPhone δεν καταφέρνουν τα μέγιστα στην Κίνα είναι φυσικά η τιμή τους, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο προσιτός.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

http://www.zougla.gr/technology/phones-camera/article/kina-i-aple-epese-stin-5i-8esi-gia-tin-agora-ton-smartphones

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.