Ιαπωνία: Επιτέλους οι λεκάνες τουαλέτας θα βγάζουν νόημα

”Να επιμένεις & να περιμένεις” της Χρυσής Κατσαμακίδου
20/01/2017
Κάνει πραγματικότητα το όνειρό του ο Giannis!
20/01/2017
Όλα

Πλυσίματα με ζεστό και κρύο νερό και σε διάφορες ζώνες, στέγνωμα με αέρα, σήκωμα καπακιού, αρωματισμός, θέρμανση καθίσματος είναι μερικά από όσα προσφέρουν οι ιαπωνικές λεκάνες αρκεί να ξέρει ποιο κουμπί να πατήσεις

Οι Ιάπωνες είναι μανιακοί με την καθαριότητα και την υψηλή τεχνολογία. Το πρόβλημα είναι πως αυτές οι δύο μανίες έχουν συναντηθεί στην…τουαλέτα! Και εκεί η ιαπωνική ιδιαιτερότητα έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό τέρας, δηλαδή τις περίφημες ηλεκτρονικές λεκάνες τουαλέτας τους, οι οποίες συνοδεύονται από ολόκληρα πάνελ με κουμπάκια που ελέγχουν τις -δεκάδες πολλές φορές- λειτουργίες τους. Πλυσίματα με ζεστό και κρύο νερό και σε διάφορες ζώνες, στέγνωμα με αέρα, σήκωμα καπακιού, αρωματισμός, θέρμανση καθίσματος και η λίστα συνεχίζεται. Το πρόβλημα βέβαια κορυφώνεται όταν μια τέτοια τουαλέτα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ένας ξένος, ο οποίος ούτε ιαπωνικά καταλαβαίνει ούτε μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα διάφορα σύμβολα πάνω στα κουμπιά. Και φυσικά σε τέτοιες καταστάσεις δεν προτείνεται να πατάς όποιο κουμπί βρεις μπροστά σου…

Ευτυχώς, πριν από λίγες μέρες και μετά από τις διαμαρτυρίες τουριστών, οι κολοσσοί της συγκεκριμένης βιομηχανίας, ανάμεσα τους και ονόματα πολύ γνωστά όπως οι Panasonic και Toshiba, συμφώνησαν να χρησιμοποιούν όλοι τα ίδια βασικά σύμβολα. Τα οποία θα είναι και όσο το δυνατόν πιο απλά και κατανοητά. Η κίνηση αυτή, που οργανώθηκε από την Ιαπωνική Βιομηχανική Ένωση Ειδών Υγιεινής, στοχεύει ιδιαίτερα στο μεγάλο κύμα των τουριστών που αναμένεται να φθάσουν στη χώρα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 του Τόκιο.

Ποια είναι τα νέα βασικά σύμβολα λοιπόν: Όπως φαίνεται στη φωτογραφία είναι οκτώ και συμβολίζουν τις εξής λειτουργίες (από αριστερά προς τα δεξιά):

Σήκωμα καπακιού, σήκωμα καθίσματος, πλήρες πάτημα στο καζανάκι, μισό πάτημα στο καζανάκι, σπρέι για πίσω περιοχή, μπιντέ, στέγνωμα, παύση λειτουργιών.

Μάλιστα οι Ιάπωνες κατασκευαστές θα προσπαθήσουν τα σύμβολα αυτά να καθιερωθούν και διεθνώς οπότε όλοι να ξέρουμε τι να πατάμε!

http://www.protothema.gr/zoi/article/646935/iaponia-epitelous-oi-lekanes-toualetas-tha-vgazoun-noima/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.