«Είμαι απλώς μια μαία…»: Το δύσκολο έργο των γυναικών που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά μας
22/01/2017
Πηγές «υποστήριξης» απέναντι στην κατάθλιψη και το άγχος
23/01/2017
Όλα

Αντίθετες, όσο και ο τρόπος σκέψης, αποδεικνύονται οι αντιδράσεις αντρών και γυναικών ύστερα από ένα one-night-stand, όπως λέγεται το sex της μιας νύχτας με έναν άγνωστο ή μία άγνωστη.

Ερευνα αποκαλύπτει πως οι γυναίκες ύστερα από μια νύχτα sex με άγνωστο πρόσωπο κατακλύζονται από αισθήματα ενοχής, ενώ οι άντρες όχι μόνο το ευχαριστιούνται, αλλά το επιθυμούν περισσότερο και μετανιώνουν που δεν το απολαμβάνουν συχνότερα.

Επιστήμονες του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας κατά την έρευνά τους συζήτησαν με 263 Νορβηγούς φοιτητές, ηλικίας 19 ως 37 ετών, που φημίζονται για τη φιλελεύθερη στάση τους απέναντι στο sex και είχαν την εμπειρία του one-night-stand, για τα αισθήματά τους μετά την εμπειρία. Διαπίστωσαν πως οι γυναίκες αισθάνονται ένοχες σε ποσοστό 35% όταν ενδίδουν, ενώ μόνο το ένα πέμπτο των αντρών διακατέχεται από ανάλογο συναίσθημα ενοχής.

Το 30% υποστήριξε πως αισθανόταν ικανοποίηση από την εμπειρία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ξεπερνούσε το 50%. Στην πραγματικότητα, το 60% των αντρών μετανιώνει αν απορρίψει μια ευκαιρία για περιστασιακό sex, όταν το 80% των γυναικών αισθάνεται ικανοποιημένο που απέρριψε πρόταση για one-night-stand. Το αντίστοιχο ποσοστό των αντρών που αισθάνονται ικανοποίηση στην απόρριψη μιας πρότασης είναι 40%. Υπάρχει μόνο ένα σημείο στο οποίο συγκλίνουν οι απόψεις αντρών και γυναικών: Και οι δύο μετανιώνουν, όταν το sex δεν είχε ευτυχή κατάληξη ή είχε ανεπιθύμητες επιπτώσεις, δηλαδή εγκυμοσύνη ή μετάδοση κάποιας ασθένειας.

Η διαφορά

Τη διαφορά στη στάση μεταξύ των δύο φύλων οι επιστήμονες την αποδίδουν, όπως αναφέρουν στο «Evolutionary Psychology», στο γεγονός ότι οι άντρες ολοκληρώνουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι γυναίκες, αλλά και στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, στο γεγονός ότι οι άντρες είναι προγραμματισμένοι από τη φύση τους να προτιμούν την ποσότητα από την ποιότητα. Επί του θέματος, προηγούμενη μελέτη είχε αποκαλύψει πως οι γυναίκες που νιώθουν καλά με το one-night-stand προτιμούν ο άγνωστος σύντροφος της μιας βραδιάς να είναι ιδιαίτερα… προικισμένος σωματικά, ενώ ρίχνουν τις σωματικές απαιτήσεις τους, όταν πρόκειται για μακροχρόνια σχέση.

http://www.espressonews.gr/reportaz/2017/01/157253/i-mera-meta-one-night-stand

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.