Εγκλημα στο Κορωπί: Βία, αίμα κι αρρωστημένες ερωτικές σχέσεις. Ενα χρονικό

«Αρπάχτηκαν» Κοντομηνάς – Κασιδιάρης στην εξεταστική
04/08/2016
Σε κλεμμένο αυτοκίνητο από το Φάληρο εντοπίστηκαν οι Σακκας-Σεϊσίδης
05/08/2016
Όλα

Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή η 26χρονη που ομολόγησε ότι σκότωσε την 35χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της. Η δολοφονία έφερε στην επιφάνεια βαριές παθογένειες.
Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα για να απολογηθεί η 26χρονη που ομολόγησε ότι σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της το βράδυ της Τετάρτης στο Κορωπί. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

     Βαθιές παθογένειες έχει φέρει στην επιφάνεια η δολοφονία της 35χρονης από την 26χρονη σύντροφο του πρώην άντρα της που συγκλονίζει το Κορωπί: Βία, αίμα κι αρρωστημένες ερωτικές σχέσεις.
Η υπόθεση πήρε το απόγευμα της Πέμπτης διαστάσεις οικογενειακής τραγωδίας, αφού ο 45χρονος, πρώην σύζυγος του θύματος, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πατέρα της συλληφθείσας και μια γυναίκα που φαίνεται πως σχετίζεται με τον τελευταίο.
Ο 41χρονος Ι.Θ. ήταν το μήλον της έριδος για τις δυο γυναίκες. Οι προστριβές ανάμεσα στις δυο γυναίκες οφείλονταν στο γεγονός ότι τυπικά ο 41χρονος δεν είχε πάρει διαζύγιο από την 35χρονη και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε στο πίσω μέρος του μυαλό του την επαναπροσέγγιση μαζί της. Με την πρώτη του γυναίκα έκανε δύο παιδιά, που σήμερα είναι 11 και 13 ετών, ενώ με την 26χρονη με την οποία συζούσε έκανε ακόμα δύο, ηλικίας 11 μηνών και 2 ετών.

 
Η 26χρονη δεν μπορούσε να φανταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το αποκορύφωμα των τσακωμών τους είχε δραματική κατάληξη. Προχθές το βράδυ η νεαρή άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και πήγε να βρει την 35χρονη πιστεύοντας ότι ο 41χρονος σύντροφός της έχει πάει να τη δει.
«Φταίει η κακιά στιγμή» σύμφωνα με όσα υποστηρίζει και μετέφερε ο συνήγορός της ο οποίος και την χαρακτήρισε συντετριμμένη. Ωστόσο η ίδια περιγράφοντας νωρίτερα στο Πρώτο Θέμα τα όσα έγιναν ήταν ιδιαίτερα συγκροτημένη και ψύχραιμη.
Υποστήριξε πως αφού πήγε σούπερ μάρκετ με τον μεγάλο της γιο – 23 μηνών μόλις – πέρασε από το συνεργείο του άνδρα της. Δεν τον βρήκε και πήγε στο σπίτι της 35χρονης πρώην συζύγου του για να τον αναζητήσει.
Εκεί σύμφωνα με όσα υποστήριξε λογομάχησαν «για τον Γιάννη» και το θύμα έβρισε τα παιδιά της και την οικογένεια της και θόλωσε.
«Βγήκα εκτός εαυτού» ανέφερε η 26χρονη η οποία ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της τα παιδιά της αλλά και τα παιδιά της 35χρονης « που έχασαν την μαμά τους» όπως είπε αναφερόμενη στη γυναίκα η οποία κατέληξε με 5 μαχαιριές.

  Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το θύμα μαχαιρώθηκε πέντε φορές με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο υγείας του Κορωπίου.
Σε κατάσταση αμόκ από το θάνατο της πρώην γυναίκας του ο 41χρονος πήρε χθες το μεσημέρι μία καραμπίνα και πήγε στο σπίτι των γονιών της 26χρονης δράστιδας στην οδό Αναγνωστοπούλου, διότι θεώρησε εκείνους συνυπεύθυνους για ότι συνέβη. Και αυτό γιατί πίστευε ότι εκείνη πίεζαν την 26χρονη προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο θέμα του διαζυγίου του. Ο 41χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα τον 55χρονο πατέρα, και σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, την 51χρονη μητέρα της 26χρονης, οι οποίοι τραυματίστηκαν από τα σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματος. Μέχρι χθες το βράδυ νοσηλεύονταν στο ΚΑΤ χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης συνελήφθη από άνδρες της Άμεσης Δράσης ενώ οδηγούσε με το αυτοκίνητό του στο Κορωπί.
Σε κάθε περίπτωση η ζωή έχει ξεπεράσει κάθε ευφάνταστο σενάριο με την οικογενειακή τραγωδία, θύματα της οποίας δεν είναι παρά μόνο δυο παιδιά. 

Η δράστιδα εγγονή της «Τίγρης του Κορωπίου»

Η 26χρονη που φέρεται να δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της είναι εγγονή της περίφημης «Τίγρης του Κορωπίου», της Ελένης Παπαϊωάννου που τον Οκτώβριο του 1963 κλείδωσε τον άντρα της μέσα στο σπίτι τους και τον έκαψε ζωντανό σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

   Πενήντα τρία χρόνια αργότερα, η εγγονή της πρωταγωνιστεί σε μια δολοφονία που συγκλονίζει απο χτες την κοινή γνώμη, όπως ακριβώς και η γιαγιά της σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.
Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο είχε γίνει στις 23 Οκτωβρίου του 1963, στο σπίτι του ζευγαριού στο Κορωπί, εκεί όπου γράφτηκε χτες το βράδυ από την εγγονή της ένας άλλος ματωμένος επίλογος που χαρακτηρίσθηκε ήδη ως έγκλημα πάθους από την αστυνομία.
Η γιαγιά της, Ελένη Παπαϊωάννου έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της Παναγιώτη ο οποίος την υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με άλλον άντρα.  Στην Ελένη Παπαΐωάννου δόθηκε από τα μέσα της εποχής ο χαρακτηρισμός «Η τίγρη του Κορωπίου», όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες του φονικού.
Η γιαγιά της νεαρής ήταν τότε 27 χρονών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, όχι όμως ευτυχισμένη, αφού ο άνδρας της υποπτευόταν ότι είχε αποκτήσει εραστή έναν άνδρα, ονόματι Βασιλείου. Κάτι όμως που δεν ήταν αλήθεια.
Μάλιστα του είχε επιτεθεί και ο Βασιλείου του έκανε μήνυση, όμως όταν ήρθε η κλήση για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο η γυναίκα του την έκρυψε και ο Παναγιώτης Παπαΐωάννου καταδικάσθηκε ερήμην σε είκοσι ημέρες φυλάκιση.
Την ημέρα που το πληροφορήθηκε η σύζυγός του αποφάσισε να τον δολοφονήσει και αγόρασε από μαγαζί της περιοχής τρία μπιτόνια βενζίνη.

Στις 23 Οκτωβρίου 1963, στις 10 το βράδυ, όταν το θύμα αποκοιμήθηκε τυλιγμένο με μια κουβέρτα, η Ελένη Παπαϊωάννου πατώντας στις μύτες των ποδιών της, σφράγισε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, κλείδωσε όλα τα δωμάτια και αφού πλησίασε αθόρυβα, τον περιέλουσε με βενζίνη.
Είχε ήδη στείλει τα παιδιά τους στο σπίτι της μητέρας της για να κοιμηθούν και όταν σιγουρεύτηκε ότι η ποσότητα ήταν αρκετή, άναψε ένα σπίρτο, το πέταξε και βγήκε τρέχοντας από το δωμάτιο.
Όταν βγήκε από το σπίτι και κλείδωσε ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου είχε αρχίσει να ουρλιάζει αφού καιγόταν ζωντανός.
Ένας γείτονας που άκουσε τις κραυγές αγωνία του έτρεξε να βοηθήσει αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε, αφού η πόρτα ήταν κλειδωμένη και τα παράθυρα σφραγισμένα.
Ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες όταν ήρθαν και μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι βρήκαν απανθρακωμένο τον Παπαϊωάννου με το χέρι του γαντζωμένο στο χερούλι ενός παραθύρου.

  «΄Εβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι’ αυτό που έκανα» είχε πει η γιαγιά της 26χρονης καθώς παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου.  Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε η συγκλονιστική της ιστορία, αφού ο μετέπειτα σύζυγός της την είχε βιάσει σε ηλικία 15 ετών, όταν δούλευε σα υπηρέτρια στο σπίτι του. Τα αδέρφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί επειδή ήταν πλέον μια «ατιμασμένη» και η ζωή της ήταν όπως είπε μια κόλαση δίπλα του. Παρά τα όσα της πρόσαψαν οι συγγενείς του αποθανόντος οι ένορκοι την πίστεψαν και καταδικάσθηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε δεκαοχτώ χρόνια φυλακή.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.