“Δεν φεύγει ο στρατός από την Κύπρο”

Ποιες δαπάνες θα μετράνε τελικά για το αφορολόγητο
13/01/2017
Ξεκαρδιστικό: Όταν τα παιδιά παίρνουν στην κυριολεξία τις εντολές που τους δίνουμε! Φωτος
13/01/2017
Όλα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ειδικότερα, μετά την προσευχή της Παρασκευής, αποχωρώντας από το τέμενος, ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η “Βόρεια Κύπρος” καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η “Νότια Κύπρος” και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων».
Αναφορικά με τις εγγυήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα, θα έχουμε ισάριθμο στρατό με τη “Βόρεια” και τη “Νότια Κύπρο”. Τα είχαμε πει και παλαιότερα».

«Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο» τόνισε ο Ερντογάν, αποκλείοντας παράλληλα την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

«Παρά την ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα πάλι το βάζει στα πόδια από μία λύση για την Κύπρο. Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο» πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας λέγοντας ότι «οι όροι που προβλέπονται δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

http://www.zougla.gr/politiki/article/den-fevgi-o-stratos-apo-tin-kipro

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.