Μπριζόλα σουπιάς στη σχάρα με σάλτσα βινεγρέτ εσπεριδοειδών

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ 2016
12/07/2016
Σταμάτησε την τελευταία στιγμή δημοπρασία αρχαίου ελληνικού αμφορέα
12/07/2016
Όλα

Η σουπιά μεταμορφώνεται σε …μπριζόλα, ψήνεται στη σχάρα ως έδεσμα light για το καλοκαίρι και απογειώνεται με σάλτσα βινεγρέτ εσπεριδοειδών. Ο executive chef, Νίκος Δαούτης, μαγειρεύει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μπριζόλα σουπιάς στη σχάρα με σαλάτα ρόκας με ντοματίνια και σάλτσα βινεγρέτ εσπεριδοειδών.

Υλικά

  • 1 μεγάλη σουπιά (φιλέτο)
  • 50 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. ρόκα
  • 150 τοματίνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση (για τη σάλτσα)

  1. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, τα ξύσματα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξίδι, το μέλι τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Εκτέλεση (για τη σαλάτα)  

  1. Πλένουμε καλά τη ρόκα και την αφήνουμε να στραγγίξει.
  2. Πλένουμε τα ντοματίνια και, αφού τα κόψουμε στη μέση, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Εκτέλεση  

  1. Καθαρίζουμε το φιλέτο της σουπιάς και αφαιρούμε το κεφάλι και τα πλοκάμια.
  2. Κόβουμε και διαχωρίζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά της σουπιάς από την υπόλοιπη και βγάζουμε προσεκτικά την μεμβράνη της.
  3. Τη χαράζουμε από την εσωτερική της πλευρά μπακλαβαδοτά, τη μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και την αλατοπιπερώνουμε, βάζοντας και λίγη ρίγανη.
  4. Τα υπόλοιπα κομμάτια της σουπιάς, τα κόβουμε κομμάτια.
  5. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας τα υλικά της και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Ψήνουμε την μπριζόλα στη σχάρα, σε μέτρια θερμοκρασία, για 7-8 λεπτά, γυρίζοντας την σε τακτικά διαστήματα και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σαλάτα.
  7. Τοποθετούμε την ψημένη μπριζόλα σουπιάς σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με τη σαλάτα.

** Ο Νίκος Δαούτης είναι executive chef στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και chef- manager στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

http://www.ert.gr/brizola-soupias-sti-schara-salata-roka-ntomatinia-ke-saltsa-vinegret-esperidoidon/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.