Αποκάλυψη: Oι Γάλλοι δολοφονούν τζιχαντιστές για να μην επιστρέψουν στη Γαλλία

Έφυγε από τη ζωή η Καίτη Παπανίκα
12/06/2017
Συνάντηση… Τιτάνων!!!
12/06/2017
Όλα

Η αμερικανική καθημερινή εφημερίδα The Wall Street Journal αποκάλυψε ότι οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις προσλαμβάνουν ιρακινούς στρατιώτες προκειμένου να δολοφονήσουν γάλλους υπηκόους του ισλαμικού κράτους στη Μοσούλη. Στόχος είναι να αποτρέψουν, με κάθε μέσο, την επιστροφή αυτών των τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Εδώ και μήνες, οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις πληρώνουν ιρακινούς στρατιωτικούς για να παγιδεύσουν και να δολοφονήσουν γάλλους υπηκόους, μέλη ή στελέχη του ισλαμικού κράτους. Οι ιρακινοί αξιωματούχοι που είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Μοσούλη επιβεβαιώνουν ότι οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις έδωσαν σε ιρακινές μονάδες που εξειδικεύονται στην αντιτρομοκρατία τα ονόματα και τα πορτρέτα περίπου 30 ανδρών, ως στόχους προτεραιότητας.


Αυτή τη στιγμή, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των γάλλων υπηκόων που σκοτώθηκαν από το πυροβολικό και τις χερσαίες δυνάμεις των Ιρακινών, αναφέρει πηγή στην αμερικανική εφημερίδα, χάρη στα δεδομένα και στις πληροφορίες που έδωσαν οι Γάλλοι.
Αυτή η μυστική επιχείρηση έχει στόχο να εγγυηθεί ότι οι γάλλοι υπήκοοι που έδωσαν όρκο στο ισλαμικό κράτος δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Γαλλία για να συνεχίσουν τις επιθέσεις. Η Γαλλία έχει υποστεί πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα, εμπνεύσεως ισλαμικού κράτους.

Ενας εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την εν λόγω επιχείρηση.  «Οι γαλλικές δυνάμεις συνεργάζονται στενά με τους ιρακινούς και διεθνείς συμμάχους τους», αρκέστηκε να δηλώσει, αναφερόμενος στους 1.200 γάλλους στρατιωτικούς που βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις να ανακαταλάβουν την Μοσούλη.

Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται απευθείας στις δολοφονίες τζιχαντιστών -η Γαλλία κατήργησε την θανατική ποινή- και αρκούνται στο να κατευθύνουν τους ιρακινούς στρατιώτες προς τα μέλη του ισλαμικού κράτους γαλλικής υπηκοότητας, αναφέρει πηγή.
Ενα ανώτατο στέλεχος της ιρακινής αστυνομίας έδειξε στην Wall Street Journal μια λίστα με 27 ονόματα τα οποία ανήκουν στο ισλαμικό κράτος και καταζητούνται από το Παρίσι, συνοδευόμενα από φωτογραφίες πέντε ατόμων ανάμεσά τους. Οι ειδικές δυνάμεις της Γαλλίας άρχισαν να κυκλοφορούν αυτό το ντοκουμέντο στην αρχή της επίθεσης εναντίον της Μοσούλης, το 2016. Το έγγραφο επικαιροποιείται όσο τα άτομα δολοφονούνται, εξήγησε το ανώτατο στέλεχος.


Ενας από αυτούς ταυτοποιείται με το όνομα «Badouch».Το ντοκουμέντο ανέφερε ότι είχε θεαθεί τον Ιούλιο του 2016 να οδηγεί μια λευκή Kia στα βόρεια της Μοσούλης, ντυμένος με το παραδοσιακό ένδυμα του Ιράκ. Πολλά από τα ονόματα της λίστας υποδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομα που προέρχονται από τη Γαλλία – Abou Ismaël Al-Fransi και Abou Souleïmane Al-Fransi —ή από το Βέλγιο. Και ο Βέλγος υπουργός Αμυνας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στην αμερικανική εφημερίδα.

Η Βαγδάτη αρνείται τις δολοφονίες
Η Γαλλία δεν διαθέτει οπλισμένα drones. Κατά συνέπεια, το Παρίσι έστειλε ειδικές μονάδες στη Μοσούλη, προκειμένου να εντοπίσει τους γάλλους στρατιώτες του ισλαμικού κράτους, αναφέρει ένας δυτικός ειδικός σε θέματα ασφάλειας.
Περίπου 40 μέλη των ειδικών γαλλικών δυνάμεων ανέπτυξαν υπερσύγχρονα εργαλεία συλλογής πληροφοριών, όπως drones παρακολούθησης και συστήματα παρακολούθησης συνομιλιών, με στόχο να βοηθήσουν τον εντοπισμό των στρατιωτών του ισλαμικού κράτους, ανέφερε ιρακινή πηγή. «Τους τελειώνουν εκεί ώστε να μην τους έχουν στα πόδια τους στη Γαλλία. Είναι καθήκον τους και είναι λογικό. Στη Γαλλία έγιναν εξάλλου οι μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις» σχολίασε ένας αξιωματικός του ιρακινού στρατού, ο οποίος εμπλέκεται στις επιχειρήσεις των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

Στη Βαγδάτη επισημαίνεται, πάντως, ότι ο ιρακινός στρατός δεν συμμετέχει στις μυστικές δολοφονίες μαχητών του ισλαμικού κράτους και ότι αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί θα μπορούσε να ανοίξει φάκελος έρευνας.

1.700 Γάλλοι στις τάξεις του ISIS
Ενας εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να πει αν η κυβέρνηση κρατά αιχμαλώτους μαχητές του ISIS. Σύμφωνα με τους ιρακινούς στρατιωτικούς, οι περισσότεροι τζιχαντιστές πεθαίνουν στο πεδίο της μάχης. Μια γαλλική πηγή που έχει γνώση του θέματος επισημαίνει:
«Οταν πιάνονται ζωντανοί και φυλακίζονται, εκτελούνται. Στο Ιράκ επιβάλλεται η θανατική ποινή για τα μέλη του ISIS. Και η Γαλλία δεν παρεμβαίνει. Είναι μια μάλλον πρακτική λύση».
1.700 Γάλλοι μπήκαν στις τάξεις του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το  Soufan Group, μια οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη και ειδική στα θέματα τρομοκρατίας. Και άλλες δυτικές χώρες έχουν ονόματα δικών τους υπηκόων που έδωσαν όρκο στο ISIS. Αλλά μόνο η Γαλλία κινητοποιείται για να τους συλλάβει στη Μοσούλη, εξηγούν οι ιρακινοί αξιωματικοί.


Μη νόμιμο πλαίσιο
Η Γαλλία υπερασπίστηκε το δικαίωμά της να συλλαμβάνει τους δικούς της υπηκόους τη στιγμή που μπήκε στη συμμαχία για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, το φθινόπωρο του 2015. Κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης τον Οκτώβριο του 2016 στην οποία σκοτώθηκαν γάλλοι τζιχαντιστές κοντά στην πόλη Ράκκα, η γαλλική κυβέρνηση επικαλέστηκε ένα άρθρο της χάρτας του ΟΗΕ, το οποίο επιτρέπει την επιβολή βίας σε περίπτωση «νόμιμης άμυνας».
Το γαλλικό δίκαιο και Σύνταγμα δεν προσφέρουν προστασία στους πολίτες που παίρνουν τα όπλα εναντίον της κυβέρνησης, εξηγεί ο Michel Verpeaux, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne, του Παρισιού. «Οι Γάλλοι δεν πολεμούν ένα Κράτος αλλά μια οπλισμένη οργάνωση. Είναι μια πολύ φλου κατάσταση, χωρίς νομικό πλαίσιο», προσθέτει.


Η Γαλλία επιθυμεί να αφαιρέσει την γαλλική υπηκοότητα στους Γάλλους που πήγαν στο ISIS για να πολεμήσουν, ώστε να τους εμποδίσουν να επιστρέψουν στο γαλλικό έδαφος, αλλά ο νόμος δεν πέρασε, παρά τις προσπάθειες της τότε υπουργού του Ολάντ, El Khromi. Παρόμοιος νόμος ισχύει ωστόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με δύο ιρακινούς αξιωματούχους, δεκάδες γάλλοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη μάχη της Μοσούλης. Αυτή η πολιορκία που διαρκεί εδώ και επτά μήνες, η οποία διεξάγεται από τις ιρακινές δυνάμεις και την διεθνή συμμαχία, έχει κατορθώσει να αποδεκατίσει τους τελευταίους μαχητές του ISIS στην δυτική πλευρά της Μοσούλης, που είναι το τελευταίο τους οχυρό στο Ιράκ.
Οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις κυκλοφορούν συχνά μέσα στη Μοσούλη χωρίς να συνοδεύονται από ιρακινούς στρατιώτες. Κάνουν εφόδους σε εγκαταλελειμμένα από ξένους μαχητές σπίτια, καθώς και σε κέντρα επιχειρήσεων, για να βρουν υλικές αποδείξεις ή ντοκουμέντα που συνδέουν τους γάλλους με το ISIS, σύμφωνα με δύο ιρακινούς πράκτορες της αντιτρομοκρατικής.
Τον Απρίλιο, οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε ένα ιατρικό κέντρο, κοντά στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης, όπου εξέτασαν τις ταυτότητες των τραυματιών για να τις συγκρίνουν με την λίστα των Γάλλων μαχητών του ISIS. Οι γαλλικές δυνάμεις φορούν συχνά τις ιρακινές στρατιωτικές στολές και οδηγούν οχήματα με ιρακινά στρατιωτικά σήματα. Δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τους σπεσιαλίστες των χημικών όπλων που εργάζονται σε στρατόπεδα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του ιρακινού στρατού που συνεργάζεται με τη Γαλλία.
Το πανεπιστήμιο της Μοσούλης ήταν κέντρο του ISIS ώσπου οι ιρακινές δυνάμεις το ανακατέλαβαν, τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.


Συλλογή αποδείξεων
Οι ειδικές γαλλικές δυνάμεις έχουν ιατρικές ομάδες οι οποίες συλλέγουν υλικές αποδείξεις: υπολείμματα υφασμάτων και δείγματα οστών από νεκρούς και τραυματίες, καθώς και ποτήρια ή χρησιμοποιημένα κουζινικά σκεύη, ώστε να βρουν ίχνη DNA που θα αντιστοιχούν με τους καταζητούμενους, όπως αναφέρουν ιρακινοί και γάλλοι υπεύθυνοι.
Αυτές οι ομάδες συνέλεξαν οστικά δείγματα σε έναν νεκρό μαχητή για να συγκρίνουν το DNA του με βάση δεδομένα Γάλλων υπόπτων που πολεμούσαν με το ISIS, σύμφωνα με πρώην σύμβουλο εξωτερικών υποθέσεων στο προεδρικό μέγαρο.
Τον Ιανουάριο του 2017, τέσσερα μέλη των ειδικών δυνάμεων πήγαν πόρτα πόρτα στην εν λόγω συνοικία. Δύο γάλλοι στρατιώτες ήλεγχαν την ταυτότητα των κατοίκων ενώ δύο άλλοι κρατούσαν σκοπιά. «Εχουν τους δικούς τους στόχους», δήλωσε μάρτυρας.
Εδώ και κάποιο διάστημα, οι ειδικές δυνάμεις επικεντρώνουν την ενέργειά τους στο νοσοκμείο  Al-Jamhuri, ένα μεγάλο συγκρότημα που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Μοσούλης. Ο γαλλικός στρατός υποπτεύεται ότι τα τελευταία στελέχη του ISIS, εκ των οποίων πολλοί Γάλλοι, κρύβονται μέσα στο νοσοκομείο.
Η médina, ένας δαίδαλος από δρομάκια και στενά, με υπερπληθυσμό και μεγάλο αριθμό καταστημάτων, είναι η τελευταία συνοικία της Μοσούλης που παραμένει υπό τον έλεγχο του ISIS.

Πηγή: Αποκάλυψη: Oι Γάλλοι δολοφονούν τζιχαντιστές για να μην επιστρέψουν στη Γαλλία | iefimerida.gr

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.