Από γυναίκα άνδρας: Ένας διεμφυλικός περιγράφει την εμπειρία του από το χειρουργείο

Ο Τσακαλώτος «κάρφωσε» τον Τόμσεν με …Αντετοκούνμπο
22/01/2017
«Είμαι απλώς μια μαία…»: Το δύσκολο έργο των γυναικών που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά μας
22/01/2017
Όλα

Για την δημιουργία του ανδρικού μορίου οι γιατροί χρησιμοποίησαν ένα μόσχευμα δέρματος από τον βραχίονα μαζί με ιστούς από την περιοχή των γεννητικών οργάνων

Πως περιγράφει ένας διεμφυλικός άντρας την επέμβαση φαλλοπλαστικής, η οποία τον έκανε να νιώσει ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα; Όπου φαλλοπλαστική, είναι η χειρουργική διαδικασία δημιουργίας ή αναδόμησης του πέους, μια διαδικασία που μπορεί να επιλέξουν διεμφυλικά άτομα, τα οποία είναι γυναίκες ως προς το βιολογικό τους φύλο αλλά έχουν αποφασίσει να μεταβούν στο ανδρικό.

Τη διαδικασία περιέγραψε ανώνυμα ένας 21χρονος Αμερικανός στον Indepedent, ο οποίος ήδη είχε συμπληρώσει μια τριετία ζώντας ως άνδρας. «Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευα ότι μπορούσα να ζήσω χωρίς να κάνω επέμβαση στα γεννητικά όργανα» αποκαλύπτει, «αλλά συνειδητοποίησα πως αυτό θα ήταν απαραίτητο, καθώς άρχισα να φτάνω στο τέλος των άλλων πτυχών της μετάβασης μου στο ανδρικό φύλο».

Για τη δημιουργία του ανδρικού μορίου οι γιατροί χρησιμοποίησαν ένα μόσχευμα δέρματος από το βραχίονά του, μαζί με ιστούς από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Μάλιστα, μετά από μια οκτάωρη χειρουργική επέμβαση, πήραν ένα δερματικό μόσχευμα από το μηρό του, για να αντικαταστήσουν εκείνο που αφαίρεσαν από τον βραχίονα, ώστε να επιταχυνθεί η επούλωση στο χέρι του.

Μιλώντας για την φάση ανάρρωσης ο ίδιος την περιγράφει ως ιδιαίτερα κουραστική, ειδικά τις πρώτες δύο εβδομάδες. «Πέρασα έξη μέρες στο νοσοκομείο κλινήρης, κάτι που μου ήταν σχεδόν αδύνατο να ανεχθώ, καθώς είμαι πολύ δραστήριος και ανυπόμονος νέος» περιγράφει. Μετά τις πρώτες δέκα μέρες ένιωσε πως ανακτούσε τις δυνάμεις του, κατάφερε μάλιστα να βγει και πάει και σε μια παραλία. «Ήμουν ακόμη σε ανάρρωση αλλά συναισθηματικά συνερχόμουν αρκετά καλά».

Τελικά επέστρεψε σπίτι του, έχοντας περάσει και 4 εβδομάδες σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο νοσοκομείο, ενώ το κόστος της επέμβασης καλύφθηκε από την ιδιωτική του ασφάλιση. Πλέον δηλώνει πως μετά την εγχείριση δεν νιώθει δυσφορία φύλου, δηλαδή εκείνη την κατάσταση όπου ένα άτομο νιώθει δυσαρμονία μεταξύ του βιολογικού του φύλου και της ταυτότητας φύλου την οποία βιώνει. «Δεν έχω πλέον εκείνη την δυσφορία, κάτι το οποίο είναι μια δραματική αλλαγή» εξηγεί «και πλέον νιώθω πως μπορώ να δω τον εαυτό μου ως μια ολοκληρωμένη οντότητα παρά σαν ένα σύνολο από αταίριαστα μεταξύ τους φυσικά χαρακτηριστικά».

Όσο για τη σεξουαλική του δραστηριότητα μιλά ανοιχτά λέγοντα πως έχει περισσότερη αίσθηση από «όσο είχα τολμήσει να ελπίζω πριν την εγχείρηση».

Φυσικά δεν επιλέγει κάθε διεμφυλικό άτομο να προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου και πολλοί είναι ευτυχείς να συνεχίσουν τη ζωή τους με βάση την ταυτότητα που επιθυμούν, χωρίς να είναι αναγκαία και η βιολογική αλλαγή. Γενικότερα, ο όρος διεμφυλικός περιλαμβάνει και εκείνους που ταυτίζονται με το αντίθετο φύλο από το βιολογικό τους, αλλά και όσους η ταυτότητα φύλου τους δεν εντάσσεται στο τυπικό δίπολο «άνδρας-γυναίκα», όπως οι non-binary, οι gender fluid και οι genderqueer, όροι που περιγράφουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην έμφυλη ταυτότητα.

Στη Βρετανία αναφέρεται πως μόνο το 10 έως 30% των διεμφυλικών ανδρών θα προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση, σε αντίθεση με το 60% των διεμφυλικών γυναικών που θα επιλέξουν το ίδιο. Πάντως σύμφωνα με στοιχεία ενός ανδρολογικού κέντρου του Λονδίνου, (του St Peter’s) εκεί, παρατηρείται αυξητική τάση στις επεμβάσεις φαλλοπλαστικής -κάνουν περίπου 10 το μήνα- ενώ υπάρχει τρίμηνη λίστα αναμονής.

Γράφημα με τη διαδικασία της φαλλοπλαστικής

 

http://www.protothema.gr/world/article/647216/apo-gunaika-andras-enas-diemfulikos-perigrafei-tin-ebeiria-tou-apo-to-heirourgeio/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.