Άφαντη για όγδοη ημέρα η σολίστ που αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής

Χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία η Βάσω Βουγιούκα
26/03/2016
Σύλληψη δημοσιογράφου:Είναι ο “βομβιστής με το καπέλο”;
26/03/2016
Όλα

Στρατής Λιμνιός *26/03/2016  *13:00

 

Σαρώνουν την περιοχή περιμετρικά των Ιλισίων αστυνομία και ο σύζυγός της για να την εντοπίσουν

Για όγδοη ημέρα η σολίστ Ελίζαμπεθ Σέιφερ παραμένει άφαντη ενώ οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη τόσο από την πλευρά της αστυνομίας όσο και από την πλευρά του συζύγου της δεν φαίνεται να έχουν οδηγήσει κάπου. «Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση και μία δύσκολη περίπτωση» σχολιάζει λακωνικά ο ιδιωτικός ερευνητής Γρηγόρης Ποντικάκης που διορίστηκε από το σύζυγο για να παρακολουθήσει την υπόθεση.

Πάντως οι λιγοστές μαρτυρίες που υπάρχουν δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν στη λύση ή έστω στην εξεύρεση ενός στοιχείου που πιθανόν να δικαιολογούσε τη μυστηριώδη εξαφάνιση της σολίστ της Καμεράτας η οποία σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο protothema.gr  σύζυγός της πιθανότατα να κινδυνεύει και να βρίσκεται ενδεχομένως κάπου περιμετρικά της περιοχής όπου και διαμένει το ζευγάρι, στα Ιλίσια.

Ο σύζυγός της πιστεύει ακράδαντα ότι εκείνη έχει υποστεί σοκ έπειτα από έντονο φραστικό επεισόδιο που προηγήθηκε μεταξύ της Ελίζαμπεθ Σέιφερ και ενός συνεργάτη της ορχήστρας Καμεράτα με τον οποίο συχνά μάλωναν και όπως υποστηρίζει ο τελευταίος τους καβγάς την έκανε να χάσει τη ψυχραιμία της και να αποφασίσει να φύγει από τις πρόβες την Παρασκευή σε έξαλλη κατάσταση, να πάει σπίτι της, να αφήσει το μουσικό της όργανο, να πάρει το σακουλάκι με τον καπνό της και το κινητό της τηλέφωνο το οποίο παραμένει απενεργοποιημένο από την πρώτη στιγμή της μυστηριώδους εξαφάνισής της, να μην πάρει μαζί της ούτε χρήματα και το ακόμη πιο περίεργο κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα που συνήθως έχουμε μαζί μας δηλαδή την ταυτότητα ή το διαβατήριό της.

Τα τελευταία στοιχεία φαίνεται να αποκλείουν την πιθανότητα να έχει προσπαθήσει ενδεχομένως να φύγει στο εξωτερικό στη Γερμανία από όπου κατάγεται ή κάπου αλλού αλλά προβληματίζουν πολύ την ίδια ώρα τους αστυνομικούς που πραγματικά δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα στοχείο το οποίο και να βοηθήσει στην εξέλιξη της υπόθεσης.Πάντως την ίδια ώρα υπάρχει και το σενάριο η ίδια να θέλησε απλά να εξαφανιστεί και για το λόγο αυτό οι κινήσεις της νωρίτερα το ότι μπήρε τον καπνό της, δεν πήρε ταυτότητα, διαβατήριο, χρήματα κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού και έβαλε μάλιστα και συναγερμό δείχνουν ότι υπήρχε ψυχραιμία στις κινήσεις της και πως ενδεχομένως να έφυγε μεν σε έξαλλη κατάσταση αλλά γνωρίζοντας πού ήθελε να πάει και κατά τρίτους με κάποιο άτομο που ενδεχομένως να τη βοήθησε στην μυστηριώδη αυτή εξαφάνισή της.

Πάντως ένα ακόμη ερώτημα προκύπτει και από το γεγονός ότι κανείς από την οικογένειά της στη Γερμανία δεν θέλησε να μάθει κάτι για την πορεία των ερευνών σύμφωνα με όσα είπε ο ιδιωτικός ερευνητής που παρακολουθεί την υπόθεση και βέβαια όπως του τα μετέφερε ο σύζυγος της σολίστ.

Ο σύντροφος της σολίστ, ο διακεκριμένος πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης επιμένει ότι η σύζυγός του πρέπει να κινείται κάπου περιμετρικά της περιοχής των Ιλισίων και ως εκ τούτου καλεί όλους όσους κινούνται περιμετρικά αυτής της περιοχής να έχουν το νου τους καθώς όπως εκείνος σημειώνει είναι πολύ πιθανό σενάριο η σύζυγός του ούσα συγχυσμένη και στενοχωρημένη από το φραστικό επεισόδιο και τον καβγά που είχε προηγηθεί με το συνάδελφό της στη διάρκεια των προβών να έχει «μπλοκάρει» στη λογική ότι πιθανόν να μη θυμάται καν ποια είναι και που μένει. Δύο βασικές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που διαμένει εκείνη ενίσχυσαν χθες τις πιθανότητες να εντοπιστεί όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη τελικά. «Τρέμω στην ιδέα ότι έχει πάθει κάτι κακό, βοηθήστε με να τη βρούμε»,  λέει στο protothema.gr ο σύζυγός της.

Το χρονικό της εξαφάνισης 

Το όνομά της έχει συνδεθεί με την κλασική μουσική και για τους καλά γνωρίζοντες αποτελεί μία μουσικό με σπάνιο ταλέντο, ζηλευτές σπουδές και διεθνή αναγνώριση. Στα 51 της χρόνια, η Ελίζαμπεθ Σέιφερ, η οποία κατάγεται από τη Γερμανία, είδε τις μετοχές στο χρηματιστήριο της καριέρας της να εκτοξεύονται, με εκείνη να εργάζεται πυρετωδώς ενόψει των προετοιμασιών της για συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής.

Όλα έδειχναν να κυλούν αρμονικά μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα όταν, σύμφωνα με όσα λέει ο σύζυγός της, ενώ εκείνη είχε πάει σε προγραμματισμένη πρόβα της (να σημειωθεί ότι είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Καμεράτα), φαίνεται πως διαπληκτίστηκε έντονα με συνάδελφό της, με αποτέλεσμα να επιστρέψει σπίτι της πάρα πολύ εκνευρισμένη.

Σύμφωνα πάντα με όσα προκύπτουν από στοιχεία που συλλέγονται σιγά-σιγά, η Ελίζαμπεθ άφησε στο σπίτι το μουσικό της όργανο και ακολούθως εξαφανίστηκε, σαν να άνοιξε η γη και να την κατάπιε. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σολίστ δεν πήρε καν χρήματα μαζί της αλλά ούτε και τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή ταυτότητα και διαβατήριο.

Ο σύζυγός της δηλώνει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγεία της γυναίκας του και εκφράζει φόβους μήπως της έχει συμβεί κάτι κακό, αφού μέχρι στιγμής οι έρευνες των αρχών για την εξαφάνιση της 51χρονης παραμένουν άκαρπες. Η διεθνής σολίστ έχει ύψος 1.78 και όταν χάθηκε φορούσε τζιν παντελόνι, γκρι πουλόβερ και μπλε μπουφάν με άσπρα λουλούδια. Μια μαρτυρία κάτοικου, ότι την είδε να περιφέρεται στους δρόμους της περιοχής, γεμίζει αισιοδοξία το σύζυγό της, που λέει στο protothema.gr, ότι είναι και ο ίδιος στους δρόμους και ψάχνει να τη βρει ενώ δηλώνει συγκινημένος από το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση του κόσμου στην προσπάθεια εντοπισμού της.

«Βοηθήστε με να τη βρω», λέει ο σύζυγος της σολίστ

Στο μεταξύ η έκκληση του συζύγου της σολίστ Σπύρου Κουτσουβέλη που αγνοείται από την Παρασκευή κάνει το γύρο των ΜΜΕ με εκείνον να δηλώνει: «Βοηθήστε με να βρω τη γυναίκα μου, αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει πάθει κάτι, μπορεί από τη στενοχώρια της να έχει υποστεί νευρικό σοκ ή κάτι άλλο ή μια μορφή αμνησίας και να περιφέρεται σε δρόμους. Είμαι σε απόγνωση».

Μιλώντας στο protothema.gr, αποκάλυψε ότι η σύζυγός του «υφίστατο bullying επαγγελματικό εδώ και πολλά χρόνια». «Είχε κουραστεί από αυτήν την κατάσταση σε ψυχολογικό επίπεδο, λόγω συχνών αντιπαραθέσεων με συγκεκριμένο συνεργάτη της», είπε χαρακτηριστικά.

«Φαίνεται ότι αυτό την προβλημάτιζε πάρα πολύ. Και ίσως να είναι και η αιτία που συνέβη αυτό, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Προηγήθηκε μία έντονη αντιπαράθεση με το άτομο αυτό όταν είχε πάει το πρωί στην πρόβα, γύρισε σπίτι, άφησε το όργανό της, δεν πήρε χρήματα, δεν πήρε κανένα έγγραφο μαζί της και αγνοείται από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Στην αρχή νόμιζα ότι απλά ήθελε ένα μικρό διάλειμμα από την ένταση που είχε προηγηθεί και είπα να την αφήσω λίγο στην ησυχία της να ηρεμήσει και να της περάσει. Όμως δυστυχώς δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι. Συνεχίζει να αγνοείται. Έχω ενημερώσει την αστυνομία, σας παρακαλώ κάντε κάτι. Μακάρι με την κοινοποίηση αυτή να βοηθήσουμε την κατάσταση και να βρεθεί εκείνη το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να καταλάβετε ότι κινδυνεύει η υγεία της, είναι εύθραυστος άνθρωπος μπορεί να έχει πάθει κάτι από τη στενοχώρια της και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω εκείνη να περιφέρεται στους δρόμους της Αθήνας χωρίς καν να γνωρίζει που είναι», καταλήγει ο σύζυγος της σολίστ μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.

Το who is who της σολίστ

Όλοι μιλούν για ένα ζευγάρι αγαπημένο μάλλον χαμηλών τόνων που η μουσική ήταν αυτό το στοιχείο που τους ένωσε πολύ δυνατά δημιουργώντας έτσι ένα δυνατό συνδυασμό με ρεπερτόριο εξαιρετικό και σημαντικές συναυλίες εντός και έκτος Ελλάδας.

Η Elizabeth Schaefer και ο σύζυγος της γράφουν τη δική τους ιστορία και οι δημιουργίες τους αποτυπώνονται με εξαιρετικές εμφανίσεις και μουσικές συνυπάρξεις όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει τοprotothema.gr. Η λαμπερή σολίστ γεννήθηκε στην Γερμανία. Οκτώ χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού,  αργότερα και μαθήματα βιόλας. Μετά το λύκειο σπούδασε με τον Z. Magyar και στην Μουσική Ακαδημία της Φραγκφούρτης με τον E. Schloifer. Επίσης μουσική δωματίου με το Buchberger-Quartett και τον H. Zender και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής με τον B.Kontarsky.

Συμμετείχε σε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου και με το Orpheus-Quartett του Duessseldorf, σεμινάρια ορχήστρας  με τον N. Harnoncourt και ανώτερα σεμινάρια με τον M. Brockhaus.
Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Schlierbach και της ραδιοφωνίας του Kaiserslautern, επίσης δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο του Bergen-Enkheim βιολί και βιόλα. Από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με την οποία έχει εμφανιστεί και σαν σολίστας. Παράλληλα με την ορχηστρική της δραστηριότητα εμφανίζεται σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο σύζυγος της Σπύρος Κουτσουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή. Μετά την απόκτηση του διπλώματός του, ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές με την Carola Grindea στο Λονδίνο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία επελέγη από την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου ως πιανίστας για τις παραστάσεις, εξετάσεις και σεμινάρια που διοργανώνει. Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, στο Ωδείο Αττικής Ν. Σμύρνης και στο Ωδείο Μουσική Σπουδή.Παράλληλα με την διδακτική του δραστηριότητα εμφανίζεται με ρεσιτάλ και συναυλίες στην Αθήνα, Λαύριο, Πρέβεζα, Λάρισα, Πάρο και άλλες πόλεις, επίσης στο εξωτερικό στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας.Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Ορχήστρας Καμεράτα

Αναστατωμένοι οι συνάδελφοί της στην ορχήστρα Καμεράτα ελπίζουν εκείνη να βρεθεί και δηλώνουν συμπαράσταση στο σύζυγό της, σύμφωνα με σχετική ανακοίωσή τους. «Οι μουσικοί, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και οι συνεργάτες της Καμεράτα, είμαστε αναστατωμένοι και θλιμμένοι για την εξαφάνιση της αγαπημένης μας συναδέλφου, της Λιζ. Ελπίζουμε, από τα βάθη της καρδιάς μας, να επιστρέψει σύντομα κοντά μας. Η σκέψη και η έννοια μας είναι με το σύζυγό της, Σπύρο Κουτσουβέλη».

Η σολίστ της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων Μουσικής, που καταγόταν από τη Γερμανία, ετοιμαζόταν για μια μεγάλη συναυλία που θα δινόταν τις προσεχείς ημέρες. Σύμφωνα με το σύζυγό της ήταν πολύ στρεσαρισμένη και τα νεύρα της δεν ήταν καλά το τελευταίο διάστημα. Την Παρασκευή πήγε στο Μέγαρο Μουσικής, από το οποίο το σπίτι της απέχει μόλις λίγα λεπτά, για να κάνει πρόβα. Μετά από λεκτική διαμάχη που είχε με ένα μουσικό της ορχήστρας αποχώρησε από την πρόβα, τηλεφώνησε στον φυσικοθεραπευτή για να ακυρώσει το ραντεβού που είχαν το βράδυ και εξαφανίστηκε.

 

http://www.protothema.gr/greece/article/564820/afadi-gia-ogdoi-imera-i-solist-pou-agnoeitai-apo-to-apogeuma-tis-perasmenis-paraskeuis/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.